Εγκρίθηκαν στην Ελβετία, κατά το δημοψήφισμα της Κυριακής, οι νέοι ωριαίοι μισθοί. Από εδώ και πέρα για εργασία πλήρους απασχόλησης, με τις συνήθεις στην Γενεύη 42 ώρες εργασίας, ο μηνιαίος ακαθάριστος μισθός θα ανέρχεται πλέον κατ΄ελάχιστον στα 3.800 ευρώ.

Ο νέος ελάχιστος ωριαίος μισθός στη Γενεύη της Ελβετίας είναι πλέον περίπου 21 ευρώ. Παρόλα αυτά τα συνδικάτα ισχυρίζονται ότι δεν είναι δυνατή μια αξιοπρεπής ζωή στην πόλη με αυτά τα χρήματα. Στο μεταξύ στη Γερμανία ο ελάχιστος μισθός ανά ώρα είναι 9,35 ευρώ.

Εντούτοις, το κόστος ζωής στην Ελβετία είναι επίσης πολύ υψηλότερο από ό,τι στην Γερμανία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Γενεύη, την ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τους χιλιάδες καλά αμειβόμενους δημόσιους υπαλλήλους.

Το γάλα, το ψωμί, τα αυγά, το τυρί, η σαλάτα και η μπύρα είναι προϊόντα των οποίων οι τιμές είναι υπερδιπλάσιες από τη Γερμανία. Εκτός αυτού, υπάρχει μεγάλη προσωπική συμμετοχή των ασφαλισμένων για τις επισκέψεις στους γιατρούς και για τα φάρμακα.

Το μέσο μηνιαίο εισόδημα στην Ελβετία είναι περίπου ίσο με 6.000 ευρώ. Οι μισοί μισθοί στην Ελβετία είναι πάνω και οι άλλοι μισοί κάτω από το συγκεκριμένο ποσό.

Πηγή: politisonline.com