Σωρεία αντιδράσεων στα social media, με τους χρήστες να ζητούν τη διακοπή του παιχνιδιού, αλλά και πολιτική παρέμβαση προκάλεσε η χυδαία, επαίσχυντη δήλωση παίκτη του Big Brother, ο οποίος άμεσα και εκδιώχθηκε από το παιχνίδι.

Ο Αντώνης Αλεξανδρίδης κατά το live streaming από το σπίτι του Big Brother, το οποίο και διεκόπη πλέον, «συνελήφθη» να λέει σε συγκατοίκους του, πως «με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο, αλλιώς έχει βιασμό».

Τα όσα αδιανόητα, σεξιστικά και χυδαία είπε ο παίκτης του Big Brother, προκάλεσαν «σεισμό» στο Τwitter προκαλώντας την οργή και σωρεία αντιδράσεων, τόσο από χρήστες, όσο και από τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Έδιωξαν τον παίκτη από το ριάλιτι

Ο Big Brother αποφάσισε την άμεση αποχώρηση του Αντώνη Αλεξανδρίδη. Ο ίδιος. όταν κλήθηκε στο δωμάτιο επικοινωνίας, προσπάθησε να απολογηθεί για τη δήλωσή του, αλλά η φωνή της παραγωγής έκανε ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές και γι’ αυτό του ζήτησε να αποχωρήσει την ίδια στιγμή.

«Η βία κατά των γυναικών αποτελεί επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πράξη ηθικά και ποινικά κολάσιμη. Τέτοιες τοποθετήσεις υπέρ της σεξουαλικής βίας υπονομεύουν τα θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας στην κοινωνία μας. Οι κανόνες του Big Brother δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Αντώνη, σε αυτά τα θέματα δεν χωρά πλάκα», είπε μεταξύ άλλων ο Big Brother στον Αντώνη, ανακοινώνοντάς του ότι έχει ληφθεί η απόφαση να αποχωρήσει, κάτι το οποίο ο παίκτης έκανε χωρίς να πει λέξη.

Δείτε το Video, της εκδίωξης του παίκτη, από το τηλεριάλιτι:

Παρέμβαση Πέτσα για το Big Brother: Ζήτησα να ερευνήσει το θέμα το ΕΣΡ

Άμεση ήταν και η παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος ζήτησε την άμεση παρέμβαση του ΕΣΡ.

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ. Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου για το Big Brother

Αρχικά, η Έφη Αχτσιόγλου με δήλωσή της ανέφερε: «Η αναπαραγωγή κουλτούρας βιασμού είναι αδιανόητη για την κοινωνία μας. Τεράστια η ευθύνη του καναλιού που μετέδωσε τον κανιβαλισμό. Καμία ανοχή. Το ΕΣΡ έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει για να διακοπεί αυτή η χυδαιότητα».

Το Tweet του Δημήτρη Τζανακόπουλου

Και ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τοποθετήθηκε στο Τwitter: «Κουλτούρα βιασμού σε prime time και με χορηγούς. Αηδία και ανατριχίλα. Αν από αυτό βγάζουν λεφτά να βρουν κάποιον άλλο τρόπο. Να μην επιτρέψουμε να πάρει κεφάλι η καφρίλα και ο κανιβαλισμός».

Παύλος Χρηστίδης: Να παρέμβουν οι θεσμοί

«Ο βιασμός είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Το ίδιο αποτρόπαιες είναι και οι απόψεις που τον νομιμοποιούν. Το ελληνικό κράτος έχει θεσμούς που πρέπει να παρέμβουν», επισημαίνει και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Πηγή: politisonline.com