Υποχρεωτικές θα είναι οι μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία, που ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι μάσκες που θα μοιραστούν δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως μετέδωσε το OPEN θα είναι μονόχρωμες και θα έχουν δύο διαφορετικά μεγέθη, ένα για τα παιδιά του δημοτικού και ένα για εκείνα των μεγαλύτερων τάξεων αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα, στα παιδιά του δημοτικού θα δοθούν μάσκες διαστάσεων 10x18cm, ενώ στα παιδιά γυμνασίου – λυκείου και τους εκπαιδευτικούς θα δοθούν μάσκες 12x22cm.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Σταθόπουλο, στον οποίο ανήκει μια από τις εταιρείες που επιλέχθηκαν από τον διαγωνισμό για να κατασκευάσουν μάσκες, από τις εταιρείες – παραγωγούς των μασκών ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες με δύο υφάσματα 100% βαμβακερά και η κάθε μία να έχει εξωτερικά σκουρόχρωμο ύφασμα και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο. Επιπλέον, ζητήθηκε να υπάρχει εσωτερικά έλασμα για να εφαρμόζει στη μύτη μαθητών και εκπαιδευτικών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την ασφάλεια, που είναι και ο σκοπός της χρήσης τους, όσο και για την άνεση ιδιαίτερα σε όσους φορούν γυαλιά, καθώς έτσι αποφεύγεται το θάμπωμά τους.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταθόπουλος έλεγχοι στα δείγματα προς έγκριση ήταν ιδιαίτερα αυστηροί, ενώ έγινε έλεγχος και από το χημείο του κράτους.

Γιάννης Σταθόπουλος παραγωγή μασκών - VERTICE

Επίσης ο κ. Σταθόπουλος εξήγησε ότι «ο διαγωνισμός έγινε για 5,5 εκατομμύρια μάσκες, οι οποίες πρέπει να παραδοθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η ΚΕΔΕ που ανέλαβε τον διαγωνισμό, να τις διαθέσει στα σχολεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο από τις περίπου 90 εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, μόλις οι 18 τελικά θα συμμετέχουν στην κατασκευή μασκών. Ανώτατη τιμή για την κάθε μάσκα είχε οριστεί από τον διαγωνισμό, στα 1,2 ευρώ και η κάθε εταιρεία έκανε τη δική της προσφορά.

Πηγή: politisonline.com