Μέσω μιας ανάρτησης του, ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να υποβαθμίσει την επικινδυνότητα του κορωνοϊού, εξομοιώνοντάς τον με την απλή γρίπη. Η ανάρτηση αυτή θεωρήθηκε ως παραπλανητική τόσο από το Facebook όσο και από το Twitter.

Μετά από δύο ημέρες νοσηλείας με συμπτώματα κορωνοϊού σε νοσοκομείο του Μέριλαντ, ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στον Λευκό Οίκο με το προεδρικό ελικόπτερο, δίνοντας το δικό του σόου, πετώντας επιδεικτικά τη μάσκα του και συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο για τον κορωνοϊό, λέγοντας μάλιστα στους Αμερικανούς «μη φοβάστε τον κορωνοϊό, βγείτε έξω»!

Η ανάρτηση Τραμπ στο Facebook:

«Η περίοδος της γρίπης έρχεται! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, κάποιες φορές περισσότεροι από 100.000, και παρά το εμβόλιο, πεθαίνουν από τη γρίπη. Θα κλείσουμε τη χώρα μας; Όχι, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτή, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, που σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού είναι κατά πολύ λιγότερο θανατηφόρος».

Για παραπλάνηση και πιθανή βλάβη ελέγχθηκε η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που υποχρεούνται να ελέγχουν την ακρίβεια των μεταδιδόμενων πληροφοριών, αντέδρασαν μέσω των σχετικών εργαλείων στην ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου.

Το Facebook κατέβασε την ανάρτηση, ενώ το Twitter τη «σημάδεψε» ως παραπλανητική

Το Facebook επέλεξε να κατεβάσει εντελώς την ανάρτηση, ενώ το Twitter «σημάδεψε» το Tweet ως «παραπλανητικό», αλλά το διατήρησε στο κοινωνικό δίκτυο για λόγους «δημοσίου συμφέροντος».

Σύμφωνα με την πολιτική του Facebook, αφαιρούνται αναρτήσεις που παραπληροφορούν και θα μπορούσαν να συμβάλουν σε άμεση σωματική βλάβη. Από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σημειώνουν πως αντίστοιχες ενέργειες είχαν λάβει και το 2018 αναφορικά με ψευδείς πληροφορίες για την ιλαρά, την πολιομυελίτιδα και άλλες ασθένειες.

Αντίστοιχα, το Twitter έγραψε αναφορικά με την ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ. «Το tweet παραβίασε τους κανόνες του Twtiter για τη διάδοση παραπλανητικών και δυνητικά επιβλαβών πληροφοριών σχετικά με τον κορωνοϊό. Ωστόσο, το Twitter αποφάσισε πως ενδεχομένως να είναι προς το κοινό συμφέρον το tweet να παραμείνει προσβάσιμο».

Flu season is coming up! Many people every year, sometimes over 100,000, and despite the Vaccine, die from the Flu. Are we going to close down our Country? No, we have learned to live with it, just like we are learning to live with Covid, in most populations far less lethal!!!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 6, 2020

Πηγή: politisonline.com