Αλλάζουν μόνο για σήμερα 1η Ιανουαρίου τα όσα ίσχυαν για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί λόγω των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς του 2021.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Πρωτοχρονιά δεν ισχύει το  όριο του ενός επιβάτη στα ταξί, ενώ την ίδια ώρα με τα ΙΧ θα μπορούν να μετακινούνται έως τέσσερα άτομα με την προϋπόθεση ότι είναι συγγενείς.

Πρωτοχρονιά: Τι ισχύει σήμερα για μετακινήσεις με ΙΧ και ταξί - CNN.gr

Από εκεί και πέρα σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε ρεβεγιόν φιλικής οικογένειας σήμερα θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 τόσο κατά τη μετάβαση, με τη χρήση του κωδικού «6», όσο και κατά την επιστροφή.

Διαφορετικά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικά πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται πως απαγορεύεται η μετάβαση από ένα νομό σε άλλο. Προβλέπονται ωστόσο, 6 συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Οι ακόλουθες:

•    Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία – Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)
•    Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας -Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
•    Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) -Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
•    Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους -Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς
•    Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)
•    Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή)Πηγή: politisonline.com