Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη στη βόρεια Καλιφόρνια εξαιτίας ισχυρού σεισμού στα ανοικτά των αμερικανικών ακτών, που προκάλεσε εξάλλου καταρρεύσεις, καθιζήσεις και προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Ο σεισμός έντασης 6,4 βαθμών χτύπησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, με επίκεντρο περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τη Γιουρίκα, πόλη και λιμάνι στην κομητεία Χούμπολτ, διευκρίνισε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS).

Στην περιοχή αυτή, που απέχει γύρω στις τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο από το Σαν Φρανσίσκο, «δύο άνθρωποι είναι νεκροί εξαιτίας έκτακτων ιατρικών περιστατικών κατά τη διάρκεια ή/και αμέσως μετά τον σεισμό», ανέφεραν οι Αρχές της κομητείας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν, χωρίς να γίνουν πιο συγκεκριμένες.

Άλλοι έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο σεισμός προκάλεσε επίσης μεγάλες υλικές ζημιές -δύο κτίρια κατέρρευσαν-, ενώ πάνω από 74.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.

«Η εκτίμηση των ζημιών βρίσκεται σε εξέλιξη», πάντως ήδη έχει διαπιστωθεί πως υπήρξαν «εκτεταμένες ζημιές», ειδικά στα δίκτυα αερίου και ύδρευσης στην περιοχή, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας.

Πηγή: politisonline.com