Πως συμμερίζεται τις ανησυχίες των εμπόρων καθώς δεν είναι ανοιχτές οι δραστηριότητές τους, ούτε από σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, που ξεκίνησαν αλλά μόνο ηλεκτρονικά οι χειμερινές εκπτώσεις, είπε σήμερα μιλώντας  στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας ωστόσο, ότι η κυβέρνηση αυτό θα το διορθώσει, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις και συζητούν με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε διαβεβαιώσεις προς τους εμπόρους ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και δεν θα αφήσει κανέναν να πάθει ζημιά και προανήγγειλε νέα μέτρα, ειδικά για τα μικρά καταστήματα μέσα στις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης, καθώς έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά.

Ζήτησε δε, χρόνο από τους εμπόρους προκειμένου να αναπτυχθεί το εν λόγω κυβερνητικό σχέδιο.

Ο,τι είπαμε πως θα καταβληθεί, έχει πληρωθεί, σημείωσε ο υπουργός και τόνισε πως οι ιδιοκτήτες που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο θα λάβουν το επόμενο διάστημα τα χρήματά τους.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε κλείνοντας, ότι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, ωστόσο η κυβέρνηση έχει απόλυτο έλεγχο της οικονομίας. «Δεν θα βρεθούμε ούτε με μνημόνια, ούτε με χρεοκοπία. Θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας, θα γίνουν τα εμβόλιά μας, θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία και θα πάμε παρακάτω».

Πηγή: politisonline.com