Σοκάρουν οι αναλύσεις στα δείγματα των λυμάτων, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, κάνοντας συμπερασματικά την πρόβλεψη, πως και την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αττική αναμένεται υψηλός αριθμός κρουσμάτων.

«Σοκάρουν οι αναλύσεις των δειγμάτων που αναλύθηκαν στην περιφέρεια, υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση και διασπορά, ενδεχομένως και εκτός ελέγχου, ειδικά στην Κρήτη», τόνισε ο Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Όταν βλέπουμε αύξηση αυτού του μεγέθους, σημαίνει ότι έχει ξεφύγει η διασπορά, στην Κρήτη ήταν και 1.000%», ανέφερε. «210% ήταν η αύξηση στην Αθήνα αρχές Φεβρουαρίου και 500% τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, πριν από το δεύτερο κύμα», υπενθύμισε ο καθηγητής.

 Υψηλός αριθμός κρουσμάτων και την επόμενη εβδομάδα

«Θα πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ. Και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Φαίνεται πάντως να υπάρχει μια επιπεδοποίηση στην Αττική, είμαστε σταθερά. Πρέπει να περιμένουμε την αποκλιμάκωση», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δειγμάτων λυμάτων, φαίνεται να αυξάνεται σιγά σιγά η διασπορά και ξαφνικά να γίνεται μια έκρηξη. «Φαίνεται το ιικό φορτίο να εκτινάσσεται στα λύματα στην περιφέρεια, στην Αθήνα είμαστε σε σταθερά υψηλό ιικό φορτίο εδώ και 40 μέρες…».

«Όταν βλέπουμε αύξηση αυτού του μεγέθους, σημαίνει ότι έχει ξεφύγει η διασπορά, στην Κρήτη ήταν και 1.000%», ανέφερε. «210% ήταν η αύξηση στην Αθήνα αρχές Φεβρουαρίου και 500% τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, πριν από το δεύτερο κύμα», υπενθύμισε.

Πηγή: politisonline.com