Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα αφότου ομάδα ειδικών εξουδετέρωσης βομβών κατέστησε ασφαλές ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε στους χώρους των Ανακτόρων του Χόλιρουντ, την επίσημη κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο Εδιμβούργο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PA Media.

Η αστυνομία κλήθηκε γύρω στις 20.50 τοπική ώρα (22.50 ώρα Ελλάδας) στα Ανάκτορα της βασίλισσας στο Εδιμβούργο, μετα τον εντοπισμό ύποπτου πακέτου, το οποίο «εξουδετερώθηκε» από ομάδα πυροτεχνουργών, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Σκωτίας.

Ένας 39χρονος άνδρας συνελήφθη, δήλωσε εκπρόσωπος των δυνάμεων της τάξης, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει απειλή για τον κόσμο και ότι η έρευνα συνεχίζεται για να καθοριστούν οι συνθήκες του περιστατικού.

«Έπειτα από εξέταση από την ομάδα πυροτεχνουργών, (το αντικείμενο) έγινε ασφαλές. Δεν υπάρχει απειλή για το κοινό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας της Σκωτίας.

Η βασίλισσα δεν διαμένει αυτή την περίοδο εκεί.

Τα Ανάκτορα του Χόλιρουντ, στην καρδιά του Εδιμβούργου, είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Σκωτίας. Το παλάτι είναι κλειστό για τους επισκέπτες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η Ελισάβετ Β’ διαμένει εκεί κατά τη διάρκεια των επίσημων υποχρεώσεών της στη Σκωτία, στον βορρά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕΠηγή: politisonline.com