Καφές και Επιδερμίδα Πώς να Αξιοποιήσετε τα Οφέλη του για τον Οργανισμό σας

Καφές και Επιδερμίδα Πώς να Αξιοποιήσετε τα Οφέλη του για τον Οργανισμό σας

Σίγουρα δεν φαντάζεστε ότι ο καφές μπορεί να έχει αντίκτυπο στην εμφάνιση της επιδερμίδας σας και στον οργανισμό σας. Παρόλα αυτά, οι γνώμες σχετικά με την επίδραση του καφέ στο δέρμα και την υγεία διίστανται. Οι ειδικοί διαφωτίζουν τις σχέσεις μεταξύ καφέ και επιδερμίδας, αναλύοντας τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κατανάλωσή του.

Η ποιότητα του καφέ παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία σας. Ένας καφές χαμηλής ποιότητας, ειδικά όταν καταναλώνεται με γαλακτοκομικά προϊόντα από ζώα που έχουν υποβληθεί σε αντιβιοτικές αγωγές, μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη χλωρίδα του εντέρου. Η φλεγμονή στο έντερο, μπορεί να εκδηλωθεί και ως φλεγμονή στο δέρμα σας. Αντίθετα, ο βιολογικός καφές δεν προκαλεί τέτοιους κινδύνους και είναι πιο συμβατός με την εντερική σας χλωρίδα. Εάν σας αρέσει να πίνετε καφέ καθημερινά, θα ήταν καλύτερα να προτιμήσετε βιολογικούς κόκκους.

Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης έχει συνδεθεί με αυξημένα επίπεδα άγχους, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση ακμής. Ο FDA προτείνει ότι η ασφαλής ποσότητα καφεΐνης είναι έως 400 χιλιοστόγραμμα ημερησίως (περίπου τέσσερα ή πέντε φλιτζάνια). Μία καλή στρατηγική είναι να περιορίσετε την κατανάλωση σε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα, για να μειώσετε το άγχος και τις επιπτώσεις του στο δέρμα σας.

Επιπλέον, τα συστατικά που προσθέτετε στον καφέ σας, όπως το γάλα και η ζάχαρη, μπορεί να έχουν αρνητική συνέπεια στις ορμόνες σας, με αποτέλεσμα να εμφάνιστε σπυράκια. Μία έξυπνη προσέγγιση είναι να μειώσετε ή να αφαιρέσετε τη ζάχαρη από τον καφέ σας και, αν είναι δυνατόν, να σταματήσετε τη χρήση ζωικού γάλατος. Αν επιλέξετε γάλα, προτιμήστε κάποιο φυτικό χωρίς ζάχαρη.

Αν και πολλοί μπορεί να σκέφτονται να εγκαταλείψουν τον καφέ, όταν αυτός καταναλώνεται με μέτρο και χωρίς υπερβολική προσθήκη ζάχαρης ή γάλακτος, έχει θετικές επιδράσεις. Η καφεΐνη είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Αξιοσημείωτες μελέτες δείχνουν ότι ο καφές και το τσάι αποτελούν σημαντικές πηγές αντιοξειδωτικών.

Επιπλέον, τα καλλυντικά που περιέχουν καφεΐνη προσφέρουν επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές δράσεις. Αν και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμα, η καφεΐνη σε τοπικά προϊόντα μπορεί να μειώσει την εμφάνιση κυτταρίτιδας και να συμβάλλει στη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια.

Συνοψίζοντας, ο καφές, εφόσον καταναλώνεται με σωστό τρόπο, μπορεί να είναι ευεργετικός για την υγεία σας. Για τις καλύτερες πρακτικές και την προσωπική σας κατάσταση, είναι πάντα χρήσιμο να επικοινωνείτε με τον διατροφολόγο σας ώστε να καθοδηγηθείτε ή να βρείτε τις κατάλληλες αλλαγές στο καθημερινό σας ρόφημα.

Πηγή: tanea.gr