Για ανανέωση της τουρκικής Navtex έως τις 25 Σεπτεμβρίου κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, αναφέροντας μάλιστα, πως το ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis θα συνεχίσει το ταξίδι του και θα κατευθυνθεί βορειότερα φτάνοντας στα όρια των χωρικών υδάτων, στα 6 μίλια μόλις, από τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Sozcu στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στέλνοντας στα ελληνικά νησιά (Κω, Λέρο, Σύμη, Καστελόριζο, Χίο, Λέσβο) 540 στρατιώτες επισημαίνοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται λίγες ώρες μετά την επικοινωνία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και το νέο μήνυμα να σταματήσει τις κινήσεις που προκαλούν εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τις 15:00 το μεσημέρι ξεκίνησε στην Τουρκία η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εξελίξεις στο Αιγαίο στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στη Λιβύη, καθώς και οι σχέσεις με την ΕΕ είναι κάποια από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν, ενώ παράλληλα, θα συζητηθεί και η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, στην χώρα.

Πηγή: politisonline.com