Η Εθνική Πινακοθήκη είναι έτοιμη να παραδοθεί στο κοινό και κάποιες εικόνες που πιστοποιούν την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισής της και των προετοιμασιών, περιλαμβάνονται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το  υπουργείο Πολιτισμού.

Μπήκαμε» στη νέα Εθνική Πινακοθήκη | Protagon.gr

Οι τελευταίες εργασίες σε τεχνικές λεπτομέρειες στο νέο κτιριακό συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς και το στήσιμο της Έκθεσης των Συλλογών της, προχωρούν με γοργό ρυθμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η αγαστή και δημιουργική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων έχει ως αποτέλεσμα την άμεση και επί τόπου επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν, ακριβώς μία εβδομάδα πριν την επίσκεψη των επισήμων, που θα έρθουν στην Ελλάδα, τιμώντας τη μεγάλη επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

https://newsdot.gr/wp-content/uploads/2021/03/xenoi-igetes-stin-ethniki-pinakothiki-stis-24-martiou-argotera-ta-egkainia-eikones.webp

Εθνική Πινακοθήκη: Το αριστουργηματικό έργο του Νικηφόρου Λύτρα «Προσωπογραφία της κυρίας Σερπιέρη» τοποθετείται στην ορίστική της θέση. Παρακολουθεί η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη.

Μετά την αναγκαστική ακύρωση της παρουσίας του Εμμανουέλ Μακρόν στις επετειακές εκδηλώσεις, λόγω του νέου lockdown στη Γαλλία, την πρώτη ημέρα που θα παρουσιαστεί στην τελική της μορφή η Εθνική Πινακοθήκη θα παραβρεθούν και θα ξεναγηθούν ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν με την σύζυγό του Βλαντλένα και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

https://newsdot.gr/wp-content/uploads/2021/03/xenoi-igetes-stin-ethniki-pinakothiki-stis-24-martiou-argotera-ta-egkainia-eikones-1.webp

Το Γλυπτό Ιστία του Γιώργου Νικολαΐδη τοποθετήθηκε στον κήπο της Πινακοθήκης

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι «ένα σύνθετο και δύσκολο έργο, ένα έργο Πολιτισμού με μεγάλη προστιθέμενη αξία για την Αθήνα, το οποίο ξεκινήσαμε όλοι μαζί το 2011, με την ένταξή του στο ΠΕΠ Αττικής-ΕΣΠΑ 2007-2013, οδεύει στο τέλος του.

Η Εθνική Πινακοθήκη, στις 24 Μαρτίου 2021, συμβολικά θα υποδεχθεί τους ξένους ηγέτες που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την χώρα μας στην διακοσιοστή επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης, γεγονός που τοποθετεί την Αθήνα στον αστερισμό των πρωτευουσών που φιλοξενούν μεγάλα μουσεία Τέχνης, και η απόδοσή της στο ελληνικό και το διεθνές φιλότεχνο κοινό, θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

https://newsdot.gr/wp-content/uploads/2021/03/xenoi-igetes-stin-ethniki-pinakothiki-stis-24-martiou-argotera-ta-egkainia-eikones-2.webp

Η ράμπα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ευχαριστώ όλους όσους τις τελευταίες εβδομάδες εργάζονται για την ολοκλήρωση του έργου της Εθνικής Πινακοθήκης χωρίς να υπολογίζουν χρόνο και κόπο. Τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που έχουν αναλάβει το βάρος της ολοκλήρωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων, τα στελέχη της Πινακοθήκης και τους εξωτερικούς συνεργάτες τους, που ακάματα μεριμνούν για την έκθεση των Συλλογών, τους αναδόχους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις».

Πηγή: politisonline.com