Τις τελευταίες 24 ώρες στην Ιταλία καταγράφηκαν συνολικά 24.935 κρούσματα κορωνοϊού και έχασαν την ζωή τους 423 ακόμη άνθρωποι λόγω επιπλοκών της νόσου.

Επισημαίνεται ότι χθες τα περιστατικά ήταν 23.059, ενώ οι νεκροί ανήλθαν σε 431. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 353.935 διαγνωστικά τεστ, το 7% από τα οποία ήταν θετικά. Χθες, το ανάλογο ποσοστό ήταν 6,2%. Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας βρίσκονται 16 περισσότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 177 περισσότεροι.

Ξαναρχίζει από αύριο η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Αναφορικά δε μρ την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, μετά τις ανακοινώσεις του ΕΜΑ, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, γνωστοποίησε πριν λίγο ότι από αύριο σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, θα ξαναρχίσει κανονικά η χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca.

Παράλληλα, στην Ιταλία παραμένει ανοικτό το θέμα που συνδέεται με την άρνηση μέρους γιατρών και νοσηλευτών, να υποβληθούν σε εμβολιασμό. Σήμερα, ο Στέφανο Μπονατσίνι, περιφερειάρχης της περιοχής Εμίλια Ρομάνια (με πρωτεύουσα την Μπολώνια) δήλωσε ότι «όποιος αρνείται να εμβολιαστεί, δεν γίνεται να μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στα νοσοκομεία της χώρας».

Ενδεχομένως να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για γιατρούς-νοσηλευτές

Το θέμα ξαναήλθε στην επικαιρότητα, μετά από την μετάδοση της είδησης ότι νοσοκόμα η οποία αρνήθηκε να εμβολιαστεί, φέρεται να μολύνθηκε με τον ιό και να κόλλησε σειρά ασθενών, στο νοσοκομείο Σαν Μαρτίνο της Γένοβας. Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα ασχοληθεί σύντομα με το όλο αυτό πρόβλημα και δεν αποκλείεται να ορίσει επίσημο ασυμβίβαστο της άρνησης εμβολιασμού κατά του covid 19, με το επάγγελμα του γιατρού και του νοσοκόμου.

Πηγή: politisonline.com