Εκπρόσωποι των βελγικών αστυνομικών αρχών, σε συνεργασία με τις γερμανικές, επισκέφθηκαν σήμερα τα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, όπως επιβεβαιώνουν πηγές από το κόμμα.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Euractiv που έκανε λόγο για έφοδο των αστυνομικών αρχών του Βελγίου στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΚ.

Σύμφωνα με πηγή από το ΕΛΚ, η επίσκεψη των αρχών συνδέεται με έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θουριγγία της Γερμανίας, χωρίς να διευκρινίζεται ποια είναι αυτή.

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι πρόκειται για έρευνα που αφορά πρώην συνεργάτη του προέδρου του κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, και όχι τωρινούς υπαλλήλους του ΕΛΚ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό που στην ουσία εξετάζεται είναι το πόσο καιρό υπήρξε συνεργάτης του ΕΛΚ και πόσα χρήματα είχε λάβει στη διάρκεια αυτής της συνεργασίας.

«Το ΕΛΚ συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες αρχές, παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες και έγγραφα», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν: «Καθώς πρόκειται για νομική έρευνα που είναι σε εξέλιξη, το ΕΛΚ δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια».

Πηγή: politisonline.com