Με την οικονομική πίεση εν μέσω lockdown και πανδημίας να είναι ασφυκτική, μεγαλύτερη των προσδοκιών ήταν βεβαίως και η κινητικότητα στην πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης.

Συγκεκριμένα, το πλήθος των αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης κατά τις πρώτες 7 ημέρες λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ ανέρχεται σε πάνω από 21.286 αιτήσεις.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, ο υψηλός αριθμός των αιτήσεων υποδηλώνει το μεγάλο ενδιαφέρον όσων έχουν υποβάλλει αίτημα συνταξιοδότησης να ενταχθούν στο μέτρο της προκαταβολής σύνταξης και παράλληλα αποδεικνύει πως η πλατφόρμα είναι φιλική, λειτουργική και εύκολη στη χρήση της από τον κάθε χρήστη.

Πώς μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση για την προσωρινή σύνταξη σας

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και θα είναι ανοικτή για αιτήσεις μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται πως για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία:

• Οι κωδικοί ΤaxisNet του αιτούντα
• Ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ
• Το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού
• Ο αριθμός Πρωτοκόλλου του αιτήματος συνταξιοδότησης, η ημερομηνία υποβολής του αιτήματος και ο τ. φορέας υποβολής/κατάθεσης του αιτήματος συνταξιοδότησης.

Τα στοιχεία αυτά απαιτούνται εφόσον δεν είναι προ-συμπληρωμένα στην αίτηση.Πηγή: politisonline.com