Τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στα βορειοδυτικά σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.

Στην Αττική νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα. Θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, κυρίως στη Μακεδονία. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 09 έως 22 και στα βόρεια έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι στα νότια οι βροχές θα σταματήσουν. Άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 και γρήγορα 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή: politisonline.com