Σαρωτικό δυστυχώς το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός», από την Καρδίτσα, άφησε πίσω νεκρούς, αγνοούμενους και προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιουσίες.

Σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, άλλα πλημμύρισαν από τα ορμητικά λασπόνερα, ενώ παρασύρθηκαν μέχρι και σταθμευμένα ΙΧ, ενώ η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η αγωνία στην τοπική κοινωνία εντείνεται λόγω μιας 43χρονης φαρμακοποιού, τα ίχνη της οποίας εξακολουθούν να αγνοούνται.

Στην Καρδίτσα την Τρίτη ο πρωθυπουργός

Λόγω της κατάστασης και του μεγέθους των καταστροφών από την κακοκαιρία «Ιανός», την περιοχή επισκέπτεται αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Καρδίτσα θα κάνει μια αποτίμηση των ζημιών, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες.

Κακοκαιρία «Ιανός»: Βιβλική καταστροφή στην Καρδίτσα – Δύο νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα

40 κάτοικοι εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι στην Οξυά Καρδίτσας

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης μίλησε στο Open TV για το ορεινό χωριό της Καρδίτσας, Οξυά, το οποίο είναι αποκομμένο από την υπόλοιπη περιοχή, το οποίο δεν έχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό και στην πλειοψηφία του, έχει ηλικιωμένους ανθρώπους, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και δύο μέρες.

«Είναι εγκλωβισμένοι 40 κάτοικοι στην Οξυά Καρδίτσας. Βρίσκονται όλοι στο Μοναστήρι της Οξυάς κι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αρνείται να αφήσει το σπίτι του. Είναι κομμένος ο δρόμος αριστερά και δεξιά από το σπίτι και πρέπει να πάει ελικόπτερο να τους πάρει», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο κ. Στάθης είπε ότι οι κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν το χωριό, ωστόσο, κάποιοι χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας και γι αυτούς θα πρέπει να σηκωθεί ελικόπτερο, καθώς μόνο έτσι μπορούν να απομακρυνθούν.

Μιλώντας για το θέμα κι ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι υπάρχουν δύο διαθέσιμα ελικόπτερα που βρίσκονται σε αναμονή για να μεταφέρουν τους κατοίκους, αλλά δεν υπάρχει καμία συνεννόηση με τη δημοτική Αρχή για το πώς και πότε θα γίνει η περισυλλογή τους.

Σβήνουν οι ελπίδες για την γυναίκα που αγνοείται στην Καρδίτσα

Παράλληλα, η αγωνία συνεχίζεται για την τύχη της 43χρονης που αγνοείται στην Θεσσαλία, μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός».

Αν και από το Σάββατο έχει βρεθεί το αυτοκίνητο της γυναίκας από το Μουζάκι Καρδίτσας, η ίδια ακόμη δεν έχει βρεθεί και η αγωνία παρατείνεται, καθώς οι έρευνες των αρχών δεν έχουν καρποφορήσει μέχρι στιγμής.

Αυτό είναι το αυτοκίνητο της 43χρονης που ακόμη αγνοείται

Η άτυχη γυναίκα φέρεται να αγνόησε τις υποδείξεις της αστυνομίας και προσπάθησε να περάσει με το όχημά της ένα πολύ επικίνδυνο πέρασμα, με τα ορμητικά νερά του ποταμού στην περιοχή να την παρασύρουν.

Πηγή: politisonline.com