Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης καθώς οι αστυνομικοί «απλώνουν» ολοένα και περισσότερο την έρευνα, όπως έδειξε και η σύλληψη της μητέρας του κοριτσιού το απόγευμα της Τετάρτης (12/10).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αστυνομία πλέον έχει βάλει στο στόχαστρο και την σύζυγο του κατηγορούμενου 53χρονου Ηλία Μίχου εκτιμώντας ότι υπάρχουν στοιχεία που την εμπλέκουν στην υπόθεση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι βάσει των διαλόγων που έχουν στις εκατοντάδες σελίδες των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών η σύζυγος του 53χρονου γνώριζε την υπόθεση. Σημειώνετα, πάντως, ότι για την ώρα το ένταλμα σύλληψης δεν έχει εκδοθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η γιαγιά της 12χρονης πριν από λιγες ημέρες είχε αναφέρει ότι η σύζυγος του Μίχου πήγε να πληρώσει την μητέρα του κοριτσιού «να της δώσει 10.000 ευρώ για να μη μιλήσει. Έγινε πριν συλληφθεί, δεν ξέρω πριν πόσες ημέρες. Τους απειλούσε αυτός όλους, θα σας σκοτώσω όλους, θα σας κάψω ζωντανούς και μετά πήγε η γυναίκα του και τους παρακαλούσε και λέει “θα σας δώσω 10.000 ευρώ να μη μιλήσετε, να ξεχαστεί το θέμα”».

Από Επίτροπος στην Εκκλησία… γνωστός στους οίκους ανοχής ο παιδεραστής Ηλίας Μίχος

Οργή και σοκ προκάλεσε στη γειτονιά του Κολωνού η είδηση της σύλληψης για μαστροπεία της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού το οποίο φέρεται να βίαζε ο 53χρονοςΗλίας Μίχος, εκδίδοντάς το και σε άλλους άνδρες.

Η φερόμενη εμπλοκή της μητέρας στον εφιάλτη που έζησε η 12χρονη «πάγωσε» την τοπική κοινωνία καθώς κανείς από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας δεν μπορούσε να φανταστεί αυτή την εξέλιξη.

Ωστόσο, για τον 53χρονο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα στόματα άνοιξαν και μιλούν για έναν άνθρωπο με δύο πρόσωπα. Το προφιλ του «καλού χριστιανού και οικογενειάρχη» που έφερε ο Μίχος αποδομήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες.

53xronos_xr2

Αφενός, από τις αποκαλύψεις για τη νοσηρή και χυδαία δράση του με θύμα το ανήλικο κορίτσι και αφετέρου από τις μαρτυρίες όσων των γνώριζαν που κάνουν λόγο για ένα άτομο” αμφιβόλου ηθικής”.

Κάτοικοι του Κολωνού στέκονται στην ιδιαίτερη «διαχυτικότητα» που είχε ο 53χρονος τόσο με τα παιδιά, τα οποία κατά καιρούς είχαν εργαστεί στην επιχείρησή του, όσο και με διάφορες «φίλες» που σύχναζαν στο μαγαζί του.

«Σε κοιτούσε στο δρόμο και είχε το ύφος του ‘αρπακτικού’. Το είχαμε σχολιάσει με τις φίλες μου γιατί έτσι τις κοιτούσε όλες», λέει μια κοπέλα από την περιοχή περιγράφοντας τη συμπεριφορά του Μίχου.

Ο 53χρονος είχε ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία έχοντας διατελέσει επί τρία χρόνια Επίτροπος στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού, στο λόφο Σκουζέ.

Απομακρύνθηκε εξαιτίας της προκλητικής και επιδεικτικής του στάσης, όπως λέει ο εφημέριος του Ναού, πατέρας Νικόλαος.

«Έκανε τα πάντα για να ξεχωρίζει και να φαίνεται πως κάποιος είναι. Και αυτό δεν ταίριαζε με τα πιστεύω της ενορίας».

Ο Μίχος διαφήμιζε το προφίλ του καλού Χριστιανού συμμετέχοντας στις μεγάλες γιορτές με την ελληνική σημαία στα χέρια.

Φυσικά, ανέβαζε τη χριστιανική και πατριωτική του δράση στο Facebook.

Την ίδια ώρα, βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο θύμα του ενώ γυρνούσε στις πιάτσες του αγοραίου έρωτα της Αθήνας.

Ο 53χρονος φαίνεται πως ήταν θαμώνας στους οίκους ανοχής του Κεραμεικού όπου αρκετοί τον αναγνώρισαν μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του.

Το protothema.gr μπήκε σε έναν οίκο ανοχής της περιοχής αναζητώντας μέσα από τις μαρτυρίες των ιερόδουλων την «κρυφή» ζωή του καλού «οικογενειάρχη» που κακοποίησε την 12χρονη.

Οι κοπέλες με το που είδαν τη φωτογραφία του Μίχου αναγνώρισαν αμέσως τον μέχρι πρότινος «πελάτη» τους. Ωστόσο δεν αναγνώρισαν τον συγκατηγορούμενό του, Ιωάννη Σοφιανίδη.

«Την προηγούμενη εβδομάδα είχε έρθει εδώ (αυτός στη φωτογραφία) θυμάμαι. Όχι αυτός (δεξιά στη φωτογραφία), αυτός», λέει η ιερόδουλη η οποία δεν αναγνώρισε άλλο πρόσωπο να τον συνοδεύει.

«Όχι με αυτόν. Μόνος του ήταν», προσθέτει και ούτε θυμάται να έχει πάει εκεί με κάποιο κορίτσι.

Η ίδια αποκαλύπτει πως το πρόσωπο το οποίο αναγνωρίζει στη φωτογραφία του 53χρονου είχε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν το studio.

Τον Μίχο αναγνώρισαν και άλλα άτομα από τους οίκους ανοχής του Κεραμεικού που τον θυμούνται να γυρνάει στην περιοχή ως πελάτης.

Πηγή: politisonline.com