Η απόφαση της Βρετανίας να επιβάλει 14ημερη καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από όσα ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται “ως κόκκινα” σε λίστα που εξέδωσε, το απόγευμα της Δευτέρας, φαίνεται πως αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό. Τα εν λόγω νησιά, είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η  Μύκονος, η  Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του Βρετανού υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς για τη συμπερίληψη των επτά ελληνικών νησιών στην «κόκκινη λίστα» που επιβάλλει αυτοαπομόνωση δύο εβδομάδων στους ταξιδιώτες, που επιστρέφουν από αυτά, προκάλεσε μία άνευ προηγουμένου αναστάτωση, σε επισκέπτες, που ήδη βρίσκονται, ή είχαν προγραμματίσει τις διακοπές τους, στα νησιά αυτά.

Πόσοι τουρίστες ψάχνουν τρόπο να επιστρέψουν στη Βρετανία

Περίπου 60.000 τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Daily Mail, οι οποίοι βρίσκονται σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο και σε μερικές μόλις ώρες, δεν θα εξαιρούνται πλέον από την υποχρέωση να μπουν σε 14ήμερη καραντίνα επιστρέφοντας, αναζητούν με κάθε τρόπο εναλλακτικούς τρόπους, ώστε να επιστρέψουν νωρίτερα, από τις 04:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, που θα αρχίσει να ισχύει ο σχετικός περιορισμός.

Πρόκειται σαφώς για αιφνίδια εξέλιξη, η οποία θα έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για τον εμπορικό και τουριστικό κόσμο των συγκεκριμένων νησιών.

Πηγή: politisonline.com