«Το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερο επιβαρυμένο στην επικράτεια, αλλά για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα είδαμε μια τάση σταθεροποίησης», δήλωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, διευκρινίζοντας ότι παρατηρείται σταθεροποίηση σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες και αυξητική τάση σε άλλες.

Ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων κορωονοϊού ανέρχεται σε 23.500 είπε τονίζοντας ότι κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα πιεσμένη και χθες οι διασωληνωμένοι ασθενείς ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους 700.

Η κα. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε και σε καλά νέα, λέγοντας πως την εβδομάδα που μας πέρασε ο δείκτης θετικότητας παρέμεινε σταθερός στο 6%, ενώ μετέφερε όπως είπε χαρακτηριστικά «ένα δειλό μήνυμα αισιοδοξίας» από το νοσοκομείο Αττικόν, στο οποίο εργάζεται, λέγοντας πως κατά τη χθεσινή εφημερία υπήρξε μια μείωση των εισαγωγών, γεγονός όμως που μπορεί και να οφείλεται στην αργία της 25ης Μαρτίου.

Επίσης, η κα. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στα δεδομένα που επεξεργάζεται η επιτροπή για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, προκειμένου, όπως είπε, να μην οδηγηθούμε και πάλι σε κλείσιμο αυτών.

Βασική προϋπόθεση σημείωσε, η μείωση των νέων κρουσμάτων και τη σταθεροποίηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Σε αυτά που επεξεργάζεται η επιτροπή περιλαμβάνονται:

Σταδιακό και πολύ προσεκτικό άνοιγμα των δραστηριοτήτων

Αξιοποίηση της χρήσης εξωτερικών χώρων

Συζητείται η χρήση διπλής ή ενισχυμένης μάσκας.

Πηγή: politisonline.com