Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο και απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «σίγουρα δεν είμαστε στο τρίτο κύμα. Αν είμαστε στα πρόθυρα θα το ξέρουμε τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με τα στοιχεία τα οποία θα προκύψουν και θα επεξεργαστούμε».

Επεσήμανε παράλληλα ότι «έχουμε επεξεργαστεί ακόμη και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια για να είμαστε έτοιμοι», προσθέτοντας ότι η προσπάθεια που έχει γίνει για να στηριχτεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας αφορά πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς ήδη έχουν δρομολογηθεί 7.500 προσλήψεις.

Σημείωσε δε ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε σήμερα σε προκήρυξη 918 επιπλέον θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι το προσεχές διάστημα θα λειτουργήσουν άλλα 200 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, για τα οποία το προσωπικό έχει ήδη προσληφθεί και εκπαιδευτεί.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ενόψει ενός ενδεχόμενου τρίτου κύματος της πανδημίας, έχει συσταθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα ελέγχουν τα δεδομένα στις περιοχές της χώρας όπου η πανδημία φαίνεται πως ξεφεύγει, ώστε να παρεμβαίνουν αμέσως, πριν η κατάσταση επιδεινωθεί περισσότερο.Πηγή: politisonline.com