Με τον Τζο Μπάιντεν «τα βάζει» ο πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου και βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, Ρόνι Τζάκσον, που σχολιάζει με αιχμηρή γλώσσα την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου.

«Είναι τρομακτικό για τη χώρα μας που ο Μπάιντεν είναι ο γενικός αρχηγός. Τον μισό χρόνο δεν ξέρει πού βρίσκεται και κάθε μέρα μας φέρνει πιο κοντά σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα. Η συνειδησιακή του κατάρρευση θα έχει ως αποτέλεσμα να πεθάνουν άνθρωποι» έγραψε ο Τζάκσον στο Twitter.

Η τελευταία γνωμάτευση του Λευκού Οίκου για την υγεία του Μπάιντεν

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία έκθεση του Λευκού Οίκου αναφερόταν πως ο Τζο Μπάιντεν «είναι ένας υγιής και δυνατός 80χρονος που μπορεί να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του».

Ο γιατρός Κέβιν Ο’ Κόνορ, που παρακολουθεί τον κ. Μπάιντεν για πάνω από δέκα χρόνια, του έγραψε σειρά εξετάσεων, ιδίως «πολύ λεπτομερή νευρολογική εξέταση», σύμφωνα με τη γνωμάτευση που δημοσιοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Σημείωσε πως παρατήρησε μια μικρή δερματική κάκωση στο στήθος του προέδρου και ότι δείγμα στάλθηκε για βιοψία, ως είθισται. Τα ευρήματα αναμένονται ακόμη.

Κατά τα άλλα, ο πιο ηλικιωμένος πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία δεν παρουσιάζει παρά ήπιες παθολογίες, χωρίς ιδιαίτερη σοβαρότητα, που αντιμετωπίζονται με τρία συνταγογραφούμενα φάρμακα, διευκρίνισε ο γιατρός.

Ο δημοκρατικός λαμβάνει έτσι θεραπεία για «μη βαλβιδική κολπική μαρμαρυγή», καρδιακή πάθηση που παραμένει «σταθερή» μετά τη θεραπεία, έχει υψηλό επίπεδο λιπιδίων στο αίμα, που επίσης διορθώνεται με θεραπεία και αλλεργίες.

Η ηλικία του ωστόσο είναι κάτι στο οποίο επιλέγει να επικεντρώνεται συχνά η ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση. Ορισμένοι αντίπαλοι του προέδρου φθάνουν στο σημείο να λένε πως τα έχει χάσει, επικαλούμενοι στιγμές σύγχυσης, φραστικά ολισθήματα, εκφραστικές δυσκολίες.

Ποιος είναι ο Ρόνι Τζόνσον

Ο Ρόνι Τζάκσον υπηρέτησε ως γιατρός του Λευκού Οίκου κατά τις προεδρικές κυβερνήσεις του Μπαράκ Ομπάμα και του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι το 2018..Στο παρελθόν έχει επικρίνει τη σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ επειδή δεν αποκάλυψε την αλήθεια για την ψυχική υγεία του Μπάιντεν.

Τον Ιανουάριο του 2019, ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε τον Τζάκσον ως επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο και βοηθό του.

Τον Νοέμβριο του 2020, ο Τζάκσον εξελέγη στην 13η περιφέρεια του Κογκρέσου του Τέξας.

Πηγή: politisonline.com