Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το τρομοκρατικό δίκτυο στην Αθήνα.

Έψαχναν να βρουν οπλισμό και προσπαθούσαν να στρατολογήσουν τουλάχιστον 15 ομοεθνείς τους για να εκτελέσουν τις εντολές του αρχηγού τους τα δύο άτομα πακιστανικής καταγωγής που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, καθώς φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι 10 από αυτούς κρατούνται για διοικητική απέλαση καθώς ήταν παράνομα στην χώρα. Οι 4 φέρονται να είναι πιο σκληροί και ύποπτοι.

Τα κινητά τηλέφωνα και των 10 δεν έχουν «ανοίξει» ακόμα και συγκεκριμένα δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάσυρση των δεδομένων καθώς και οι τηλεφωνικές τους συνομιλίες που είναι σε διαφορετική διάλεκτο.

Σημειώνεται ότι έχει ανακτηθεί και ελεγχθεί ένα μεγάλο μέρος των 1000 συνομιλιών που είχε ο 27χρονος από την Ζάκυνθο με τον 30χρονο φερόμενο καθοδηγητή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πέρα απο τις 16.000 ευρώ που υποσχόταν για κάθε νεκρό τους ανέφερε ότι έχει εξασφαλίσει την διαφυγή τους από την Ελλάδα στο Ιράν όπου θα τους άνοιγε δικό τους εστιατόριο.

Οι διάλογοι των 2 συλληφθέντων με τον φερομενο ως καθοδηγητή τους στο Ιράν, είναι ενδεικτικοί των προθέσεων τους:

  • 27χρονος συλληφθέντας: Έχω ένα φίλο σε άλλο νησί που έχει όπλα (σ.σ. πολεμικά τουφέκια) και πιστόλια.
  • 30χρονος-Αρχηγός: Να πας να τα πάρεις και να μου στείλεις φωτογραφίες να τα κρατάς.
  • 27χρονος συλληφθέντας: Φοβάμαι γιατί μπορεί να με “βγάλουν” και πως θα τα μεταφέρω;

«Είχαν κάποιες επαφές και με ομοεθνείς τους και με κάποιους ποινικούς καθώς προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να προμηθευτούν βαρύ οπλισμό», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου σε τηλεοπτικές της δηλώσεις.

Ο 29χρονος και ο 27χρονος είχαν συγκεκριμένες εντολές από τον καθοδηγητή τους από το Ιραν που έταζε χρήματα προκειμένου να στρατολογήσουν και άλλους:

27χρονος: Εγώ θέλω τουλάχιστον να αξίζουν τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που θα είναι τουλάχιστον 40 – 50 άτομα.
30χρονος-Αρχηγός: Γι’ αυτό σου είπα να κανονίσεις είτε ένα άτομο, είτε δυο, είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια, για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και για αυτούς 15.000 ευρώ. Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο, το κατάλαβες;
27χρονο: Θα γίνει σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

«Το κίνητρο τους φαίνεται ότι ήταν οικονομικό και όχι κάτι άλλο. Υπήρξε διερεύνηση της ενδεχόμενης συμμετοχης σε αυτο το δίκτυο και άλλων ατόμων», αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΙ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ιρανοί προσπαθούν να φέρουν σε πέρας επιθέσεις κατά ισραηλινών, εβραϊκών ή άλλων στόχων εξηγεί μιλώντας αποκλειστικά στον ΣΚΑΙ ο ειδικός σε θέματα του Ιραν, Ραζ Τσιμτ.

«Αυτό έχει σίγουρα να κάνει θα έλεγα με τον μυστικό πόλεμο πόλεμο ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ»,αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος και προσθέτει: «Το βασικό κίνητρο είναι ότι οι Ισραηλινοί προσπαθούν να καθυστερήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και για να το κάνουν αυτό το Ισραήλ έχει αναμειχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα είδος μυστικής δράσης στο εσωτερικό του Ιράν κυρίως σε στόχους που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα»

Ο ειδικός του Ινστιτούτο Εθνικής Ασφάλειας Ισραήλ εξηγεί πως εάν οι ισραηλινοί επιτεθούν στο Ιράν η απάντηση θα είναι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών.

«Αυτό που το Ιράν κάνει είναι να προσπαθεί να στρατολογεί άλλες εθνικότητες, στην περίπτωση της Ελλάδας ξέρουμε ότι οι δύο Πακιστανοί ήταν γεννημένοι στο Ιράν αλλά δεν ήταν Ιρανοί πολίτες, στρατολογήθηκαν για να κάνουν την ενέργεια», λέει ο κ. Τσιμτ και συμπληρώνει: «Κάποιες φορές αναμειγνύεται το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών αλλά και αυτό είναι ένα μεγάλο αλλά συνήθως το Ιράν δεν χρησιμοποιεί Ιρανούς πολίτες για να φέρουν σε πέρας αυτές τις επιθέσεις γιατί θέλει να μπορεί να αρνηθεί την ανάμειξή του σ’ αυτές 13.30.53 Αν αυτοί οι άνθρωποι συλληφθούν θα είναι πολύ δύσκολο να κατηγορηθεί το Ιράν».

Οι υπηρεσίες Ελλάδας και Ισραήλ συνεργάστηκαν και απέτρεψαν το αιματοκύλισμα στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Πηγή: politisonline.com