Μια απίστευτη απάτη είχαν στήσει Ρομά χάκερ σε Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα, που είχε ως αποτέλεσμα να αποσπάσουν από τα θύματά τους περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega, οι Ρομά ξεγελούσαν πολλούς κατοίκους της Αττικής και της περιφέρειας. Είχαν σύγχρονα συστήματα υπολογιστών, με έδρα την Αγία Βαρβάρα και το Ζεφύρι, και αποκτούσαν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Παράλληλα, είχαν και ένα τηλεφωνικό κέντρο με έδρα την Κορινθία. Το περίεργο, δε, ήταν ότι όλο αυτό το οργανωμένο σχέδιο γινόταν μέσα σε παράγκες και τσαντίρια, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Πώς δρούσαν οι Ρομά χάκερ από το Ζεφύρι και την Αγία Βαρβάρα

Οι αρχηγοί της σπείρας συνέλεγαν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από αγγελίες, από ανοιχτές πηγές διαδικτύου, επικοινωνούσαν πολλές φορές με τα θύματα και επικαλούνταν ότι ήταν από τη Διαύγεια ή από το Fuel Pass. Οι χάκερ έφτιαχναν πιστά αντίγραφα διαδικτυακών σελίδων τραπεζών, και με αυτόν τον τρόπο εξαπατούσαν τον κόσμο.

Από τον Ιούλιο του 2022 και μέσα σε έξι μήνες χτύπησαν 87 φορές και απέσπασαν 2 εκατομμύρια ευρώ από τα θύματά τους. Συγκεκριμένα, κατάφεραν να εξαπατήσουν μεγάλους επιχειρηματίες, λογιστές μεγάλων εταιρειών, υπεύθυνους νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, έναν μητροπολίτη και μοναχές.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια της Κατερίνης, έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: politisonline.com