Οι καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά που διέμεναν σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου δεν σταματούν.

Πρώην τρόφιμος της δομής στην Αλικαρνασσό, στην οποία διέμεινε για 10 χρόνια από τα 8,5 έτη του έως τα 18 μίλησε στον ΣΚΑΪ για όσα βίωσε ο ίδιος.

Ο πρώην τρόφιμος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επειδή είχα φόβο το σκοτάδι και στην Αλικαρνασσό είχαμε μία αποθήκη χωρίς φώτα, με έβαζαν εκεί ως συνέπεια μέχρι να ηρεμήσω. Υπήρχαν περιστατικά ξυλοδαρμού, σφαλιάρες και σπρωξίματα, επειδή δεν τους ακούγαμε. Αν όμως ήμασταν καλοί, υπήρχε η ανάλογη επιβράβευση. Αν ήμασταν καλοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μας πήγαιναν κρουαζιέρα, στο εξωτερικό».

«Μας έβαζαν στην απομόνωση. Το πιο πολύ που έχω κάνει εγώ είναι 45 λεπτά. Και στο Βόλο ξέρω ότι έχει κλουβιά, αλλά δεν ξέρω αν τους έχουν βάλει μέσα», πρόσθεσε ο νεαρός.

Ο πρώην τρόφιμος, αναφέρθηκε και στον 19χρονο ο οποίος κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση τον πατέρα Αντώνιο, λέγοντας πως γνωρίστηκαν για ένα διάστημα.

«Ήξερα τον 19χρονο. Λίγα γνώριζα γιατί μας χώρισαν μετά για ένα χρονικό διάστημα όταν πήγε στον Βόλο. Για ασέλγεια δεν είχα καταλάβει κάτι. Στο Βόλο που ήταν μόνος του δεν ξέρω τι είχε γίνει. Όσο ήμασταν μαζί είχα αντιληφθεί περιστατικά ξυλοδαρμού», δήλωσε.

Πηγή: politisonline.com