Στο φινάλε της σημερινής συνεδρίασης «μίλησαν» οι πωλητές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, βάζοντας «φρένο» στην κατάκτηση ενός ακόμη ρεκόρ. Παρ’ όλα αυτά δεν χάθηκε το όριο των 1.400 μονάδων, το οποίο ενδεχομένως να δώσει ψυχολογία στην αφετηρία της επόμενης εβδομάδας.

Το πρόσημο ήταν θετικό σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τον Γενικό Δείκτη να «αγγίζει» τις 1.410 μονάδες για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2011. Οι περισσότερες μετοχές κινήθηκαν σε «ρηχά νερά», με μεταβολές υπό του 1%, αποτυπώνοντας τη διάθεση των επενδυτών να τοποθετηθούν πιο ήπια σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Η σημερινή διόρθωση θεωρείται ανεπαίσθητη, τεχνικής φύσεως και αποτέλεσε ευκαιρία για τους traders να ρευστοποιήσουν ένα μικρό κομμάτι από τα πρόσφατα κέρδη τους. Δείχνει, μάλιστα, την απροθυμία τους να χάσουν το «τρένο» της ανόδου, καθώς η είσοδος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και η αναμενόμενη μετάταξη του Χρηματιστηρίου στις ανεπτυγμένες αγορές ανεβάζουν επίπεδο συνολικά την ελληνική οικονομία.

Η σημερινή πτώση δεν εμπόδισε το Χ.Α. να σημειώσει την τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδό του, η οποία υπερέβη του 1%. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους τα κέρδη ξεπερνούν το 8% και συγκεκριμένα διαμορφώνονται στο +8,34%.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής (9/2) ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,28% ή 3,87 μονάδες και έκλεισε στις 1.401,01 μονάδες, με το χαμηλό ημέρας να εντοπίζεται λίγο πιο κάτω, στις 1.400,93 μονάδες, και το υψηλό ημέρας στις 1.412,53 μονάδες. Επόμενα ορόσημα αποτελούν οι 1.412,84 μονάδες (κλείσιμο 3ης Μαΐου 2011) και οι 1.429,12 μονάδες (2 Μαΐου 2011).

Πηγή: politisonline.com