Σαράντα-επτά εναλλακτικούς προορισμούς στην Ελλάδα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με κόστος διαμονής έως και 150 ευρώ για τετραμελή οικογένεια ή παρέα τεσσάρων ατόμων, προτείνει το E- Real Estates.

Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς (Αράχωβα, Καρπενήσι, Καλάβρυτα, Λίμνη Πλαστήρα, Πήλιο, Αρκαδικοί προορισμοί κ.α.) κατέγραψαν ποσοστά που άγγιξαν ακόμη και το 100%. Ta λιγοστά ακίνητα που διατίθενται πλέον στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι μεγαλύτερης επιφάνειας (chalet), όπου το κόστος διαμονής για δυο ημέρες μπορεί να ξεπεράσει τα 500€-600€. Ωστόσο, όσοι αποφασίσουν να οργανώσουν την εκδρομή τους για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, έστω και την τελευταία στιγμή, μπορούν να αναζητήσουν οικονομικούς προορισμούς.

Οι 20 προορισμοί στη Πελοπόννησο

Για τους λάτρεις της Πελοποννήσου, που θα ήθελαν να βρεθούν στα Τρίκαλα Κορινθίας, στα Καλάβρυτα και στους γνωστούς Αρκαδικούς προορισμούς, όπως η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα και τη Βυτίνα, αλλά δεν πρόλαβαν να κάνουν τη κράτηση τους σε ένα οικονομικό ακίνητο, μπορούν να «επιμηκύνουν» και να απολαύσουν τον καλοκαιρινό καιρό του τριημέρου σε προορισμούς πλησίον της θάλασσας.

Το Λουτράκι αποτελεί ανέκαθεν βασική επιλογή για τους ταξιδιώτες της Αττικής όταν πρόκειται για αργίες ή εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 56τμ κατάλληλης για τετραμελή οικογένεια διαμορφώνεται στα 140€ για δυο διανυκτερεύσεις. Κοντινός προορισμός, εντός του Νομού Κορινθίας, είναι τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, το Κιάτο και το Κάτω Άσσος, όπου το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60τμ-65τμ για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 110€, 120€ και 130€ αντίστοιχα.

Γραφικοί, παραθαλάσσιοι προορισμοί στον νομό Αργολίδος, πλησίον του Ναυπλίου, είναι το Τολό και η Παλαιά Επίδαυρος. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 42τμ για 2 διανυκτερεύσεις στο Τολό διαμορφώνεται στα 130€ και στην Παλαιά Επίδαυρο για κατοικία 50τμ στα 146€.

Στην Αρκαδία, στο ορεινό χωρίο Προσήλια της Βόρειας Κυνουρίας, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60τμ διαμορφώνεται στα 150€ για δυο διανυκτερεύσεις. Ενώ, όσοι θελήσουν να βρεθούν στη παραλία Τυρός, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 35τμ διαμορφώνεται στα 130€.

Στο Γύθειο της Λακωνίας το κόστος μίσθωσης κατοικίας 100τμ, που μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από τέσσερα άτομα, διαμορφώνεται στα 135€.

Η Μεσσηνία, προσφέρει πολλές επιλογές, όπως τη Φοινικούντα, τη Μεθώνη, την Κορώνη και τη Στούπα. Περιοχές δημοφιλείς και τους χειμερινούς όταν ο καιρός το επιτρέπει. Στη Φοινικούντα το κόστος μίσθωσης για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 144€ για κατοικία 55τμ, στη Μεθώνη στα 140€ για κατοικία 40τμ, στην Κορώνη στα 130€ για κατοικία 70τμ και στη Στούπα στα 130€ για κατοικία 40τμ.

Παράλληλα, και η Πάτρα, με τους εμπορικούς δρόμους, την εμβληματική πλατεία Γεωργίου Α΄ με τα περίτεχνα σιντριβάνια και το παραλιακό μέτωπο προσφέρεται για μια μίνι- απόδραση το τριήμερο. Το κόστος διαμονής σε κατοικία 55τμ για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 151€. Ενώ στα Σελιανίτικα, στο παραθαλάσσιο χωριό της Αχαΐας που απέχει 7 χιλιόμετρα από το Αίγιο και 35 από την Πάτρα, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 35τμ ανέρχεται στα 125€ για δυο διανυκτερεύσεις. Στην Ακράτα, που απέχει 47 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα, το κόστος μίσθωσης κατοικία 50τμ διαμορφώνεται στα 150€.

Οι 16 προορισμοί σε Εύβοια, Στερεά Ελλάδα και Αιτωλοακαρνανία

Η κοντινή απόσταση από την Αττική και το καλό οδικό δίκτυο είναι σίγουρο θα οδηγήσει πολλούς Αθηναίους τόσο στα παράλια της Φθιώτιδας όσο και στην Εύβοια. Όσοι θα ήθελαν να επισκεφτούν το Καρπενήσι, καθώς και τα όμορα γραφικά χωριά, μπορούν να διαμείνουν στη Λαμία που απέχει 74 χιλιόμετρα και να πραγματοποιήσουν αυθημερόν επισκέψεις και ξεναγήσεις στην περιοχή. Το κόστος διαμονής σε κατοικία 50τμ στο κέντρο της πόλης για δυο διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 110€.

Τα γνωστά παράλια της Φθιώτιδας, Καμένα Βούρλα, Άγιος Κωνσταντίνος και Θεολόγος, προσφέρουν ικανοποιητικές επιλογές. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Θεολόγο διαμορφώνεται για κατοικία 65τμ στα 140€, στον Άγιο Κωνσταντίνο για κατοικία 70τμ στα 132€ και στα Καμένα Βούρλα για κατοικία 55τμ στα 120€.

Στην Εύβοια, οι επιλογές είναι πολλές. Στο Λευκάντι κατοικία 32τμ μισθώνεται προς 150€ για δυο διανυκτερεύσεις, στο Αλιβέρι κατοικία 45τμ προς 140€ και στη γραφική Κάρυστο κατοικία 60τμ προς 150€.

Η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί προορισμό τόσο για τους Αχαιούς όσο και για τους Γιαννιώτες. Το κόστος μίσθωσης για δυο διανυκτερεύσεις κατοικίας 60τμ στην παραθαλάσσια Πάλαιρο διαμορφώνεται στα 150€, στον Μύτικα για κατοικία 50τμ στα 150€, ενώ παρόμοιο το κόστος μίσθωσης και στην Αμφιλοχία για κατοικία 55τμ.

Πηγή/Επεξεργασία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates. Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδιά, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία.

Οι 11 προορισμοί σε Ήπειρο και Βόρεια Ελλάδα

Όσοι θα ήθελαν να βρεθούν στους καταρράχτες της έδεσσας, στη μαγευτική Νάουσα, στη Φλώρινα, στην Καστοριά, αλλά και μέσω της Εγνατίας οδού στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο, αλλά δεν προέβησαν εγκαίρως σε κράτηση, μπορούν να επιλέξουν άλλους προορισμούς τόσο της Ηπείρου και της Θεσσαλίας όσο της Μακεδονίας και της Θράκης.

Όσοι αποφασίσουν να κινηθούν από την Αιτωλοακαρνανία μέσω της Ιονίας Οδού όσο και μέσω της Εγνατίας από τη Θεσσαλονίκη μπορούν να κατευθυνθούν σε περιοχές της Ηπείρου, όπως την Ηγουμενίτσα, την Πάργα, την Πλαταριά, τα Σύβοτα και την Πρέβεζα. Το κόστος για δυο διανυκτερεύσεις στην Ηγουμενίτσα σε κατοικία 60τμ διαμορφώνεται στα 110€, στην Πάργα για κατοικία 55τμ στα 150€, στην Πλαταριά σε κατοικία 65τμ στα 130€, στα Σύβοτα σε κατοικία 50τμ στα 150€ και στην Πρέβεζα σε κατοικία 60τμ στα 150€.

Λιγοστές επιλογές καταγράφονται στην Καστοριά και στα Γρεβενά, αλλά, για όσους κινηθούν γρήγορα, μπορούν να αναζητήσουν κατοικία 65τμ στο χωρίο Επταχώρι, που απέχει 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και μισθώνεται προς 115€ για δυο διανυκτερεύσεις. Αποτελεί μια επιλογή για όσους θέλουν να ζήσουν την καθημερινότητα σε ένα χωρίο 295 μόνιμων κατοίκων σε υψόμετρο 880 μέτρων.

Παράλληλα, επιλογές για το τριήμερο καταγράφονται στην Καβάλα, όπου το κόστος μίσθωσης για δυο διανυκτερεύσεις κατοικίας 46τμ, που απέχει 1,1χιλ από το κέντρο της πόλης, μισθώνεται προς 150€, ενώ στην Ξάνθη κατοικία 50τμ στο κέντρο της πόλης μισθώνεται προς 120€.

Τέλος, για όσους επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τον καλό καιρό του τριημέρου μπορούν να βρεθούν πλησίον της θάλασσας, σε περιοχές όπως ο Πλαταμώνας του Νομού Πιερίας και η Λεπτοκαριά του Δήμου Δίου –Ολύμπου. Το κόστος μίσθωσης για δυο διανυκτερεύσεις σε κατοικία 55τμ στον Πλαταμώνα διαμορφώνεται στα 140€ και στη Λεπτοκαριά για κατοικία 45τμ στα περίπου 150€.

Πηγή: politisonline.com