Τρεις ακόμη ηλικιωμένοι, τρόφιμοι οίκων ευγηρίας κατέληξαν από κορωνοϊό στην Ελλάδα με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών της πανδημίας στην χώρα μας, να ανέβει στους 278.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας τη μάχη για τη ζωή έχασαν μία 94χρονη, μία 74χρονη και ένας 86χρονος. Και οι τρεις έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα και προέρχονταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι, το οποίο μετρά ήδη 22 νεκρούς, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι λίγο πριν το εξιτήριο κατέληξε χθες και μία 99χρονη από την ίδια δομή, η οποία νοσηλευόταν και είχε υποβληθεί δύο φορές σε τεστ για covid-19, το οποίο βγήκε και τις δύο φορές αρνητικό, οπότε και δεν καταγράφεται η απώλειά της, στην λίστα των θυμάτων της πανδημίας.

19 κρούσματα σε γηροκομείο στο Μαρούσι –  Σε καραντίνα η δομή

Την ίδια στιγμή σε καραντίνα για 10 ημέρες, έχει τεθεί το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι, μετά τον εντοπισμό 19 συνολικά θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού και με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους,

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 18 φιλοξενούμενοι και ένα μέλος του προσωπικού και σύμφωνα με την ΓΓΠΠ η απόφαση για την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων ελήφθη για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

– Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

– Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

-Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

-Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 02-09-2020 και ώρα 21.00 έως 12-09-2020 και ώρα 21.00.

Πηγή: politisonline.com