Τραγωδία στον Έβρο το μεσημέρι της Δευτέρας 1ης Φεβρουαρίου, καθώς με τραγικό τρόπο και πάνω στο καθήκον τη ζωή του 46χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του, στην Αλεξανδρούπολη, στις πλημμύρες, που πλήττουν την περιοχή και μάλιστα ενώ μετέβαινε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών.

Ο 46χρονος αρχιπυροσβέστης, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, κινούνταν με πυροσβεστικό όχημα το οποίο είτε ακινητοποιήθηκε είτε εξετράπη της πορείας του στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Κήπων, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Βγήκε έξω με συναδέλφους του, ωστόσο παρασύρθηκε από τα νερά και έπεσε μέσα σε φρεάτιο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Εβρος πλημμύρες

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Όπως είπε ο κ. Πέτροβιτς, ο άτυχος πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα νερά μέσα από το πυροσβεστικό του όχημα στον Απαλό ενώ πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές από κοντινό σχολείο.

Άπαντες στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι σοκαρισμένοι και όλα αυτά ενώ η βροχή συνεχίζεται και είναι ιδιαίτερα έντονη σε όλη την έκταση της ευρύτερης περιοχής του Έβρου.

Έβρος πλημμύρες μαθητές

Μετέφεραν νήπια με πυροσβεστικά – Απεγκλωβίστηκαν μαθητές δημοτικού

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα ενώ σαρωτικές πλημμύρες «χτυπούν» ολόκληρο τον Έβρο τις τελευταίες ώρες, μετά από έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Στην περιοχή του Απαλού, όπου και έχασε τη ζωή του ο άτυχος πυροσβέστης, εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα σε πλημμύρες, και εκεί νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης 21 μαθητών από το νηπιαγωγείο Απαλού και μαθητών του δημοτικού σχολείου.

Δείτε video από την πλημμυρισμένη περιοχή και το νηπιαγωγείο:

Η επιχείρηση ασφαλούς μεταφοράς 21 μαθητών και 2 νηπιαγωγών από το πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο στον Απαλό της Αλεξανδρούπολης Έβρου από δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι. Όλα τα νήπια και οι δύο νηπιαγωγοί είναι καλά στην υγεία τους.

Όσον αφορά στους μαθητές του δημοτικού σχολείου Απαλού, βρέθηκαν «εγκλωβισμένοι» για προληπτικούς λόγους στον δεύτερο όροφο του σχολείου λόγω πλημμύρας. «Οι μαθητές έχουν ανέβει στον πρώτο όροφο του κτιρίου για προληπτικούς λόγους, για να μην ανέβει κι άλλο η στάθμη των υδάτων και αναμένουν εκεί μέχρι νεωτέρας», ανέφερε στο ThessToday ο δήμαρχος.

Η διαδικασία μεταφοράς των μαθητών του δημοτικού σχολείου από το πλημμυρισμένο σχολείο τους σε ασφαλές σημείο ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ. Για τον απεγκλωβισμό των 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου συνέδραμαν ένα λεωφορείο και στρατιωτικό στάγερ.

Στην επιχείρηση μεταφοράς συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή έμπειροι διασώστες του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Πηγή: politisonline.com