Για την ηρωική στάση που επέδειξε την ώρα της τραγωδίας στα Τέμπη ο φοιτητής Ανδρέας Αλικανιώτης, τον επαινεί η γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Έρης Τζιαστούδη με ανάρτησή της στο Facebook.

Σύμφωνα με τη διοικητική σύμβουλο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ο 20χρονος φοιτητής ξεχώρισε με την ηρωική ενέργειά του όταν κατάφερε να σπάσει μόνος του το τζάμι και να σώσει τουλάχιστον δέκα νεαρούς, αγόρια και κορίτσια, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης, κατάφερε και βγήκε σχεδόν αλώβητος από το δεύτερο βαγόνι, και αψηφώντας τον κίνδυνο, την τεράστια φωτιά που έκαιγε δίπλα του, προσπάθησε να σώσει όσους περισσότερους επιβάτες μπορούσε.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Έρης Τζιαστούδη:

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη,ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά,αγόρια και κορίτσια.

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη,αρχές και ήθος!

Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!»

Πηγή: politisonline.com