Η μοιραία διαδρομή που ακολούθησε η επιβατική αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης, οδηγώντας στον θάνατο 57 συμπολίτες μας κοντά στα Τέμπη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε το Star στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, η επιβατική αμαξοστοιχία ανέβηκε κανονικά μέχρι τον Παλαιοφάρσαλο, όπου εκεί εισέρχεται στο αντίθετο ρεύμα και ταξιδεύει μέχρι τη Λάρισα.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ το τρένο ξαναγύρισε στην άνοδο και αποβίβασε κόσμο λίγο πριν τη Λάρισα και μάλιστα σύμφωνα με το star είχε καθαρές τις γραμμές μέχρι την Θεσσαλονίκη, οπότε δεν υπήρχε λόγος να μπει στο αντίθετο ρεύμα.

Υπογραμμίζεται πως πριν από το δυστύχημα ο σταθμάρχης γύρισε το κλειδί της διαστάυρωσης Α118 με σκοπό να αποσύρει αμαξοστοιχία με βλάβη που βρισκόταν στη γραμμή καθόδου, βάζοντάς το στο αντίθετο ρεύμα, ωστόσο ξέχασε να επαναφέρει τις γραμμές στην ορθή λειτουργίας τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Σημειώνεται ότι ο συνταξιούχος εκπαιδευτής μηχανοδηγών Νικόλαος Τσουρίδης, μιλώντας στο iefimerida.gr, ανέλυσε τα τέσσερα μοιραία λάθη που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία των Τεμπών με τη σύγκρουση των τρένων. Ο Νικόλαος Τσουρίδης περιγράφει τη στιγμή που θεωρεί ότι από εκεί και μετά «χάθηκε η μπάλα». Μιλά για τον σταθμάρχη, λέγοντας ότι «είχε πελαγώσει ο άνθρωπος», και αποκαλύπτει το «ένοχο μυστικό» των σχέσεων των δύο εμπλεκομένων.

Εκτιμά δε ότι οι αιτίες για το τραγικό συμβάν, το οποίο είχε ως συνέπεια να χαθούν 57 άνθρωποι, είναι τέσσερις:

Η έλλειψη τηλεδιοίκησης από το 2010 στο σιδηροδρομικό δίκτυο, η τοποθέτηση άπειρου σταθμάρχη στη θέση ευθύνης, το μοιραίο λάθος του ίδιου του σταθμάρχη αλλά και η ευθύνη του νεκρού πλέον μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ο οποίος δεν ζήτησε επιπλέον διευκρινίσεις.

Πηγή: politisonline.com