Όμοιος ομοίω αεί πελάζει και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβη στην παραδοχή ότι πράγματι τα πηγαίνει καλύτερα με αυταρχικούς ηγέτες, δηλώνοντας μάλιστα στο πλαίσιο μαγνητοφωνημένης συνέντευξής του, ότι «όσο πιο σκληροί και αδίστακτοι», τόσο καλύτερα τα βρίσκει ο ίδιος μαζί τους.

Εν όψει της κυκλοφορίας του βιβλίου του με τίτλο «Rage» -το οποίο βασίζεται σε 18 μαγνητοφωνημένες συνεντεύξεις του Τραμπ- ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ μετέδωσε το ηχογραφημένο απόσπασμα των συγκεκριμένων δηλώσεων σε εκπομπή του NBC.

Πόσο κοντά είναι με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίον & εκθειάζει

Στην ηχογραφημένη συνέντευξη, ο Τραμπ εξηγεί γιατί είναι τόσο κοντά με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιβάλλει περιορισμούς στην ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και έχει κλείσει στη φυλακή δεκάδες χιλιάδες πολίτες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

«Τα πηγαίνω πολύ καλά με τον Ερντογάν, παρότι δεν θα έπρεπε», δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη που ηχογραφήθηκε στις 22 Ιανουαρίου. «Μπορώ να πω ότι στις σχέσεις μου, όσο πιο αυστηροί και αυταρχικοί, τόσο καλύτερα τα πηγαίνω μαζί τους», τονίζει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Παραδοχή για τους Κιμ Γιονγκ Ουν, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλους…

Ο Τραμπ εκφράζεται με ιδιαίτερα θετικούς χαρακτηρισμούς ακόμη και για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ Ουν, τον Κινέζο ηγέτη, Σι Τζινπίγκ, τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, και άλλους ηγέτες που έχουν κατηγορηθεί για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: politisonline.com