Συνεχίζονται οι θετικές αναφορές για την Ελλάδα στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα, λόγω της βοήθειας που προσφέρει η χώρα μας στις περιοχές που έπληξε ο φονικός σεισμός της περασμένης Δευτέρας.

Πολλοί Τούρκοι χρήστες μάλιστα, επικρίνουν ευθέως τον πρόεδρο Ταγιπ Ερντογάν, για τα όσα εμπρηστικά δήλωνε δημόσια κατά της Ελλάδας, σχολιάζοντας πως: «Οι Έλληνες ήρθαν τελικά νύχτα, για να μας βοηθήσουν».

Viral έχει γίνει και μια εικόνα που δείχνει έναν Έλληνα πυροσβέστη να κρατάει στην αγκαλιά του ένα μικρό παιδί, με το νόημα της εικόνας να αντικατοπτρίζει πλήρως την προσφορά των ανδρών της ΕΜΑΚ στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας.

Μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις:

«Η Ελλάδα που απειλούσαμε πως: «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», έδωσε ένα μάθημα ανθρωπιάς στον δικτάτορα και τους συντρόφους του. Αυτή η εικόνα γίνεται μία από τις εμβληματικότερες του σεισμού».

«Ιδρύματα στην Ελλάδα συγκεντρώνουν βοήθεια για την Τουρκία. Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε βοήθεια. Στην Αγγλία τα σχολεία συγκεντρώνουν δωρεές για την Τουρκία. Αυτοί είναι οι εχθροί μας; Γιατί στρέφετε το έθνος εναντίον των ανθρώπων αυτών εδώ και χρόνια;»

«Αγκαλιάζονται για τη ζωή και την ανθρώπινη ύπαρξη. Φωτογραφία από την ελληνική ομάδα διάσωσης της ΕΜΑΚ»

«Ευχαριστώ γείτονα. Είμαστε όλοι αδέλφια»

«Ευχαριστώ φίλε και γείτονα»

Με τον πιο θερμό τρόπο εξακολουθούν να υποδέχονται οι Τούρκοι πολίτες τη βοήθεια που στέλνει η Ελλάδα στη χώρα τους μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ενδεικτικές της ευγνωμοσύνης που εκφράζουν οι Τούρκοι προς τη χώρα μας οι απαντήσεις στις αναρτήσεις της ελληνικής πρεσβείας στην Τουρκία τόσο για την ανθρωπιστικής βοήθειας που εστάλη το βράδυ της Τετάρτης (8/2), με επικεφαλής της αποστολής τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη όσο και για την άφιξη της δεύτερης ομάδας της ΕΜΑΚ.

«Ευχαριστώ», «ευχαριστώ φίλε και γείτονα» ήταν ορισμένες από τις αναρτήσεις στα ελληνικά που έγιναν για άλλη μια φορά από Τούρκους χρήστες του twitter για την βοήθεια της Ελλάδας προς την Τουρκία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι απαντήσεις κάτω από την ανάρτηση για την άφιξη της δεύτερης ομάδας της ΕΜΑΚ με την πρώτη να έχει ήδη ανασύρει ζωντανούς πέντε ανθρώπους ενώ οι προσπάθειές της συνεχίζονται.

Πηγή: politisonline.com