Το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας το οποίο μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στην Αθήνα, κράτησαν χθες το βράδυ στον αέρα επί 20′, πάνω από τα σύνορα Τουρκίας – Ιρακ, οι Τούρκοι, αρνούμενοι να χορηγήσουν άδεια υπερπτήσης στο αεροσκάφος και μπλοκάροντάς το, επί είκοσι λεπτά στον αέρα, όπως μεταδίδει ο διπλωματικός ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Νίκος Μελέτης.

Οι κυβερνήτες είχαν λάβει κανονικά τις προβλεπόμενες άδειες από τις τουρκικές αρχές, ωστόσο την ώρα που το αεροσκάφος έφτανε στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας αρνήθηκαν να εγκρίνουν την άδεια υπερπτήσης που είχαν ήδη δώσει, προβαίνοντας σε κατάφωρη παρενόχληση σε επίσημη μάλιστα, κυβερνητική πτήση, της οποίας την ασφάλεια, σαφώς και έθεσαν σε κίνδυνο.

Όλα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης (14.10.2020), όταν ο Νίκος Δένδιας και η ελληνική αποστολή που τον συνόδευε στο Ιράκ μπήκαν στο κυβερνητικό Embraer “Νεφέλη” για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Και παρόλο που στην Τουρκία γνώριζαν πως επρόκειτο για πτήση VIP, αποφάσισαν να ξεπεράσουν για άλλη μια φορά τα όρια και να κάνουν “καψόνι” (όσο μπορεί αυτός ο όρος να χρησιμοποιηθεί σε σοβαρές υποθέσεις,  αναγκάζοντας το αεροπλάνο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, να κάνει επί 20 λεπτά κύκλους στον αέρα, έως ότου του επιτρέψουν την υπερπτήση!

Τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενημερώνει σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα.

Ο Ν. Δένδιας ενημερώνει τα κόμματα για την τουρκική παραβατικότητα

Το πρόγραμμα των συναντήσεων έχει ως εξής:

-11:00 Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ)

-11:30 Ανδρέας Λοβέρδος (ΚΙΝΑΛ)

-12:00 Γεώργιος Μαρίνος (ΚΚΕ)

-12:30 Αντώνης Μυλωνάκης (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ)

-13:00 Δημήτρης Λιάπης – Γιώργος Λογιάδης (ΜΕΡΑ 25).

Πηγή: politisonline.com