Το Anadolu ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες από τις πόλεις Ισλαχίγε, Νουρντάγκι, Αντιόχεια και την Καχραμανμάρας πριν και μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, του οποίου ο τραγικός απολογισμός έχει ήδη ξεπεράσει τους 33.000 νεκρούς, στην Τουρκία και τη Συρία.

Στις δορυφορικές φωτογραφίες διακρίνουμε οικοδομικά τετράγωνα να έχουν «σβηστεί», ενώ οι δρόμοι είναι γεμάτοι συντρίμμια.

Την ίδια στιγμή, λιγοστεύουν οι ελπίδες για την εύρεση επιζώντων κάτω από τα ερείπια αφού έχουν περάσει πάνω από 150 ώρες από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Η Άγκυρα εντείνει την έρευνα για τα κτίρια που κατέρρευσαν

Οι τουρκικές Αρχές δεσμεύτηκαν σήμερα να διενεργήσουν εις βάθος έρευνα εις βάρος κάθε προσώπου που θεωρείται ότι φέρει ευθύνη για την κατάρρευση των κτιρίων από τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας και έχει ήδη διατάξει τη σύλληψη 113 προσώπων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε ότι μέχρι στιγμής 131 ύποπτοι έχουν ταυτοποιηθεί ως υπεύθυνοι για την κατάρρευση ορισμένων από τα χιλιάδες σπίτια που ισοπεδώθηκαν από τον σεισμό στις 10 επαρχίες που επλήγησαν.

«Εκδόθηκαν εντάλματα κράτησης εις βάρος 113 ανθρώπων», είπε ο Οκτάι στους δημοσιογράφους στη διάρκεια ενημέρωσης στο κέντρο διαχείρισης καταστροφών στην Άγκυρα.

«Θα το προχωρήσουμε διεξοδικά μέχρι να ολοκληρωθεί η απαραίτητη νομική διαδικασία, ειδικά για κτίρια τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές και κτίρια που προκάλεσαν θανάτους και τραυματισμούς», είπε.

Οι εισαγγελικές Αρχές στα Άδανα διέταξαν τη σύλληψη 62 ανθρώπων στο πλαίσιο έρευνας για τα κτίρια που κατέρρευσαν, ενώ για τον ίδιο λόγο εισαγγελείς ζήτησαν τη σύλληψη 33 ανθρώπων στο Ντιγιάρμπακιρ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι οκτώ άνθρωποι συνελήφθησαν στην Σανλιούρφα και 4 στην Οσμανίγιε σε σχέση με τα κατεστραμμένα κτίρια που θεωρείται ότι είχαν προβλήματα όπως ότι τους είχαν αφαιρεθεί υποστυλώματα.

Πηγή: politisonline.com