Συναγερμός στις τουρκικές αρχές

Mεγάλη έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης σημειώθηκε λίγο πριν τις 3:30 το μεσημέρι, προκαλώντας πανικό στους πολίτες που έτρεχαν να σωθούν.

Η αγορά ήταν γεμάτη  με κόσμο εκείνη την στιγμή με αποτέλεσμα οι πρώτες πληροφορίες να μιλούν για νεκρούς αλλά και για δεκάδες τραυματίες, όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα. Ειδικότερα το Anadolu γράφει ότι σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα υπάρχουν τέσσερις νεκροί και 38 τραυματίες.

Η κρατική τηλεόραση TRT, αλλά και άλλα ΜΜΕ προέβαλαν βίντεο με ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης στην οδό Ιστικλάλ στην περιοχή Μπέγιογλου.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί αν και πιθανότατα, προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας.
Ο σταθμός της αστυνομίας Κασίμπασα που βρίσκεται δίπλα ανέφερε ότι όλα τα πληρώματα έχουν μεταβεί στο σημείο της έκρηξης, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε βίντεο:

Εικόνα από το σημείο δευτερόλεπτα πριν από την έκρηξη

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το σημείο της έκρηξης είναι δίπλα στο ελληνικό προξενείο που ήταν κλειστό.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν τον κόσμο να φωνάζει και να τρέχει πανικόβλητος να απομακρυνθεί από το σημείο της έκρηξη.

Μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και της αστυνομίας έσπευσαν στην περιοχή.

Οι πρώτες πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ κάνουν επίσης λόγο για νεκρούς και για δεκάδες τραυματίες χωρίς να υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση. Σύμφωνα με το τουρκικό CNNεξετάζεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι αρχές εξετάζουν την ύπαρξη καμικάζι ή το ενδεχόμενο να είχε τοποθετηθεί στο σημείο εκρηκτικός μηχανισμός.

Πηγή: politisonline.com