Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται πως πρότεινε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι. 

Η εφημερίδα La Repubblica κάνει λόγο για πρόταση που πραγματοποιήθηκε σε γεύμα που είχαν οι δύο άνδρες την περασμένη Πέμπτη χωρίς διπλωματικούς συμβούλους, χωρίς προσωπικό και χωρίς τις συζύγους τους.

Κατά τη συνάντηση του Μάριο Ντράγκι με τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι συζητήθηκαν, κατά πληροφορίες, η εξέλιξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Σύνοδος Κορυφής των επόμενων ημερών, αλλά και οι τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην ΕΕ, χωρίς να λείπουν και οι γεωπολιτικές προκλήσεις.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως στο Παρίσι, πολλοί πιστεύουν ότι το υψηλό θεσμικό προφίλ του πρώην τραπεζίτη είναι μια σημαντική πηγή για οποιαδήποτε διεθνή αποστολή. Ο Γάλλος πρόεδρος, άλλωστε, δεν έκρυψε ποτέ το υψηλό επίπεδο συνεργασίας του με τον Μάριο Ντράγκι, για το οποίο έχει τοποθετηθεί πολλές φορές και δημόσια, με τελευταία αυτήν της Συνόδου της Πράγας λίγες ημέρες πριν, ενώ οι περισσότεροι στη Γαλλία εκτιμούν πως το προφίλ του Μάριο Ντράγκι είναι ιδανικό για να κατέχει διεθνείς σχέσεις.

Υπενθυμίζεται πως τον ερχόμενο Ιούνιο θα προταθεί ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Πηγή: politisonline.com