Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια χρήστες αναμένεται να εγκαταλείψουν το Twitter τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τεχνικά ζητήματα και πολλαπλασιασμό του προσβλητικού περιεχομένου μετά την εξαγορά των 44 δισ. δολαρίων από τον Ελον Μασκ, σύμφωνα με πρόβλεψη της Insider Intelligence, που δημοσιεύεται στον Guardian.

Ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών διεθνώς προβλέπεται να μειωθεί σχεδόν κατά 4% το επόμενο έτος και 5% το 2024 –πάνω από 32 εκατ. συνολικά– στην πρώτη ετήσια μείωση που προβλέπει η υπηρεσία έρευνας αγοράς Insider Intelligence από τότε που άρχισε να παρακολουθεί την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης το 2008.

«Δεν θα υπάρξει ούτε ένα καταστροφικό γεγονός που θα τερματίσει το Twitter» δήλωσε η κύρια αναλύτρια της Insider Intelligence, Τζάσμιν Ενμπεργκ. «Αντίθετα, οι χρήστες θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν την πλατφόρμα τον επόμενο χρόνο, καθώς θα απογοητεύονται με τα τεχνικά ζητήματα και τον πολλαπλασιασμό του μίσους ή άλλου δυσάρεστου περιεχομένου».

«Το προσωπικό του Twitter, που εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο, δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υποδομής και ελέγχου περιεχομένου της πλατφόρμας», σημειώνει η ίδια.

Η έκθεση προβλέπει ότι το Twitter θα χάσει περισσότερους χρήστες στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά του, από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με τους αριθμούς να μειώνονται κατά 8,2 εκατ. τα επόμενα δύο χρόνια. Μέχρι το τέλος του 2024, ο αριθμός των χρηστών στις ΗΠΑ προβλέπεται να μειωθεί στα 50,5 εκατ., το χαμηλότερο επίπεδο από το 2014, καθώς το Twitter γίνεται «πιο ασταθές και λιγότερο ευχάριστο». Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Twitter θα χάσει περίπου 1,6 εκατ. χρήστες τα επόμενα δύο χρόνια, σε μια βάση 12,6 εκατ., ανέφερε η Insider Intelligence.

Προβλέπει ότι, ενώ οι απογοητευμένοι χρήστες που εγκαταλείπουν την πλατφόρμα θα εκτείνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, η μεγαλύτερη συγκέντρωση αποχωρούντων θα προέρχεται από τις ηλικιακές ομάδες κάτω των 25 ετών και άνω των 45, οι οποίες «δεν είναι τόσο πιστές και είναι λιγότερο πρόθυμες να ανεχθούν εξευτελιστικές εμπειρίες».

Η Insider Intelligence μείωσε επίσης την πρόβλεψή της για αύξηση εσόδων από διαφημίσεις για το Twitter -από 22% το 2023 και 16% το 2024- σε «ουσιαστικά σταθερή», καθώς οι διαφημιστές αποσύρονται, αναστέλλουν ή παύουν τη διαφήμιση λόγω αυξανόμενων ανησυχιών για τις συμπαραδηλώσεις του ονόματος της πλατφόρμας. Τον Νοέμβριο, η ερευνητική εταιρεία μείωσε τις προοπτικές της για την αύξηση των εσόδων από διαφημίσεις του Twitter κατά 40% φέτος.

«Η κύρια εστίαση του Μασκ το 2023 θα είναι η απανεκκίνηση των εσόδων του Twitter, αφού χάσει πολλούς από τους μεγαλύτερους διαφημιστές του και μια μεγάλη σειρά διαφημιζομένων που εγκαταλείπουν αθόρυβα την πλατφόρμα» ανέφερε.

Τη Δευτέρα, το Twitter διέλυσε ξαφνικά το συμβούλιο εμπιστοσύνης και ασφάλειας, μια συμβουλευτική ομάδα σχεδόν 100 ανεξάρτητων οργανώσεων πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνέστησε η εταιρεία το 2016 για να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους, την εκμετάλλευση παιδιών, την αυτοκτονία, τον αυτοτραυματισμό και άλλα προβλήματα στην πλατφόρμα, λίγες ώρες πριν από προγραμματισμένη συνάντηση με την εταιρεία.

Η αντιδημοφιλία της εξαγοράς από τον Μασκ, ο οποίος έχει απολύσει χιλιάδες υπαλλήλους και είπε στους εναπομείναντες ότι πρέπει να εργάζονται πολλές ώρες με τρομερά εντατικούς ρυθμούς, συνοψίστηκε όταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δέχτηκε δεκάλεπτη αποδοκιμασία από πλήθος 18.000 ανθρώπων, όταν ανέβηκε μαζί με τον κωμικό Ντέιβ Σαπέλ στη σκηνή, στο Σαν Φρανσίσκο, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Πηγή: politisonline.com