Στην κατηγορηματική διάψευση των τουρκικών ισχυρισμών για νέες επαναπροωθήσεις μεταναστών από το ελληνικό Λιμενικό προχώρησε το βράδυ της Τρίτης το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, το Αρχηγείο διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που αναφέρεται σε φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περιστατικό υποτιθέμενης επαναπροώθησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας, εντός Τουρκικών Χωρικών Υδάτων.

«Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που αναφέρεται σε φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περιστατικό υποτιθέμενης επαναπροώθησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας, εντός Τουρκικών Χωρικών Υδάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Οι τουρκικοί ισχυρισμοί προκάλεσαν την έντονη αντίδραση και του έλληνα υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Σε ανάρτησή του στο Twitter υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι στο θανατφόρο περιστατικό που αναφέρονται τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης η Ελλάδα δεν είχε καμία ανάμειξη.

«Η Τουρκία πρέπει να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει τις παράνομες αναχωρήσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης.Πηγή: politisonline.com