Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Το φιάσκο με τη σύλληψη Παππά: Πώς διέφυγε ο υπαρχηγός της Χρυσής...

Το φιάσκο με τη σύλληψη Παππά: Πώς διέφυγε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής (Video)

97
0

Τη χαλάρωση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την προφυλάκισή του εκμεταλλεύτηκε ο Χρήστος Παππάς, ώστε να διαφύγει της σύλληψης, δηλώνοντας μάλιστα δια του συνηγόρου του, ότι δεν προτίθεται να παρουσιαστεί.

Σκληρός ως το τέλος ο Χρήστος Παππάς: «Ήταν υπό διακριτική επιτήρηση» αλλά… ξέφυγε

Και αυτό παρότι η ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωνε τις 13 ημέρες που μεσολάβησαν από την ιστορική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου, που έκρινε ως εγκληματική οργάνωση το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, έως την ανακοίνωση των εκτελέσιμων ποινών χθες 22 Οκτωβρίου, πως είχε υπό στενή παρακολούθηση τους καταδικασθέντες γνωρίζοντας όλο αυτό το διάστημα και πως γνώριζε επ’ ακριβώς τις κινήσεις τους και το πού βρισκόταν ο καθένας.

Τίτλοι τέλους για Χρυσή Αυγή - Στη ΓΑΔΑ η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης - Αγνοείται ακόμη ο Παππάς

Όπως μετέδωσε το MEGA, μετά το πέρας του χρόνου προφυλάκισης των στελεχών της Χρυσής Αυγής, είχε επιβληθεί στον Χρήστο Παππά ο όρος να παρίσταται στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα καθώς και υποχρεωτική διανυκτέρευση στο σπίτι του.

Το παρασκήνιο και οι ευνοϊκοί όροι

Το 2015 ο περιοριστικός όρος άλλαξε με την υποχρεωτική παρουσία του στο αστυνομικό τμήμα μία μόνο φορά τον μήνα και συγκεκριμένα κάθε πρώτη εκάστου μηνός.

Ο κ. Παππάς παρουσιάστηκε όντως την 1η Οκτωβρίου, έξι μέρες δηλαδή πριν την έκδοση της ιστορικής απόφασης τους Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος την άρση των προαναφερθέντων όρων, διέφυγε με αποτέλεσμα να καταζητείται από χθες, από την ελληνική αστυνομία.

Από την ΕΛ.ΑΣ αποκλείουν πάντως το ενδεχόμενο, ο καταδικασθείς υπαρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος, να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Πηγή: politisonline.com