Στα νέα από τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στο Ισραήλ, τα οποία χαρακτηρίζει «εξαιρετικά», αναφέρεται ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, σε ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία επισημαίνει ότι «μεταξύ των 523.000 πλήρως εμβολιασμένων υπήρξαν μόνο τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις και κανένας δεν πέθανε».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου :

«Εξαιρετικά νέα από τους μαζικούς εμβολιασμούς στο Ισραήλ: μεταξύ των 523.000 πλήρως εμβολιασμένων υπήρξαν μόνο τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις και κανένας δεν πέθανε.

Σε ένα πρόσφατο δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου The times of Israel, ο αξιωματούχος του ασφαλιστικού φορέα Maccabi HMO Δρ Miri Mizrahi Reuveni, είπε ότι τα δεδομένα μια εβδομάδα μετά τη 2η δόση δείχνουν πως το εμβόλιο έχει 93% αποτελεσματικότητα, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την επιτυχία του εμβολίου, καθώς χωρίς αμφιβολία έσωσε πολλές ζωές στο Ισραήλ.

Τα δεδομένα του Maccabi αναφέρονται σε όλα τα μέλη του ασφαλιστικού φορέα που επί του παρόντος βρίσκονται 7 ή περισσότερες ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης: μόνο 544 άτομα – ή 0,1% – έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό,

υπήρξαν τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις και κανένας δεν πέθανε.

Ακόμα πιο αναλυτικά, μεταξύ των 523.000 πλήρως εμβολιασμένων • 544 μολύνθηκαν με COVID-19 • η συντριπτική πλειονότητα όσων κόλλησαν έχει περάσει τη νόσο με ελαφρά συμπτώματα, εκ των οποίων 15 χρειάστηκαν νοσηλεία • Από αυτούς που χρειάστηκαν νοσηλεία, 8 βρίσκονται σε ήπια κατάσταση, 3 σε μέτρια κατάσταση και 4 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δηλαδή το ποσοστό των λοιμώξεων που αναφέρθηκαν από τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης της Maccabi αντιστοιχεί στο 0,104% του συνόλου. Ωστόσο, αναμένεται αύξηση, καθώς οι αριθμοί των λοιμώξεων αυξάνονται αναπόφευκτα. Αυτό δεν φαίνεται όμως να επηρεάζει το ποσοστό αποτελεσματικότητας, καθώς η σύγκριση γίνεται μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων σε οποιοδήποτε επιλεγμένο χρονικό πλαίσιο. Φαίνεται λοιπόν πως η πραγματική αποτελεσματικότητα του εμβολίου πλησιάζει το 95% της αποτελεσματικότητας που κατέγραψαν οι κλινικές δοκιμές της Pfizer.

Με αυτά τα καλά νέα από το Ισραήλ για την πορεία των εμβολιασμών σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο».

Πηγή: politisonline.com