Το μεσημέρι της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, διευκρίνισε ότι οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για σκοπούς άσκησης δεν θα απαγορεύονται.

Ειδικότερα, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ στην Αττική από το πρωί της Πέμπτης, ο ίδιος σημείωσε ότι αναφορικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις για χρήση του SMS με κωδικό 6, που αφορά την ατομική άσκηση, αξιολογήθηκε και αποφασίστηκε να μην απαγορεύονται.

«Πρώτον, διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του και στον έλεγχό του και, δεύτερον, διότι αυτό θα ήταν μια ταξική επιλογή σε βάρος των συμπολιτών μας που ζουν σε πυκνοκατοικημένες ή λιγότερο προνομιούχες περιοχές χωρίς άμεση δυνατότητα πρόσβασης σε χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής», επεσήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Συμπλήρωσε δε  ότι συστήνεται οι μετακινήσεις να γίνονται με μέτρο και κατά το δυνατόν όσο πιο κοντά γίνεται στον τόπο κατοικίας.

«Είναι σημαντικό μέσα σε αυτούς τους περιορισμούς που τίθενται στην καθημερινότητα όλων μας, να υπάρχει η δυνατότητα της αναψυχής, τηρώντας όμως πάντα αυστηρά τους κανόνες αποστάσεων και ατομικής προστασίας. Συστήνουμε λοιπόν οι μετακινήσεις να γίνονται με μέτρο και κατά το δυνατόν κοντά στον τόπο κατοικίας, αλλά τονίζουμε ότι ΔΕΝ απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης», κατέληξε.

Πηγή: politisonline.com