«Έφυγε», αργά το βράδυ της Κυριακής, από τη ζωή το 37 ημερών βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», το οποίο αποτελεί το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

«Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου, στην οποία αναφέρονται αναλυτικά όλα τα στάδια της νοσηλείας του.

Όπως επισημαίνεται σε αυτή, το αγοράκι με ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε θετικό στην COVID-19, υπογραμμίζεται, και προστίθεται το εξής: Αρχικά νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου έως τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή,συνεχίζει η ανακοίνωση, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου. Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22 Φεβρουαρίου τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους. Το νεογνό κατέληξε στις 7 Μαρτίου και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.Πηγή: politisonline.com