Διευκρινίσεις για τις δυνατότητες που έχουν οι εργαζόμενοι να απουσιάσουν από την εργασία τους, την ημέρα που έχει προγραμματιστεί να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Πέρα από τους κανονισμούς για τις νέες κατηγορίες εργαζομένων που θα πρέπει από τη Δευτέρα να κάνουν υποχρεωτικά self test, το υπουργείο Εργασίας ανέλαβε πρωτοβουλία και για τους εμβολιασμούς. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν νέες οδηγίες σχετικά με την διευκόλυνση του εμβολιασμού των εργαζομένων για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού, που περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Εμβόλιο: Τι άδεια δικαιούνται οι εργαζόμενοι την ημέρα εμβολιασμού -Η νέα εγκύκλιος | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Δικαίωμα τρίωρης απουσίας για τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι εργοδότες οφείλουν να διευκολύνουν τους εργαζομένους τους με κάθε τρόπο στη διαδικασία προγραμματισμού και προσέλευσης στα εμβολιαστικά κέντρα κατόπιν των προγραμματισμένων ραντεβού, εφόσον αυτά πραγματοποιούνται εντός του ωραρίου εργασίας τους.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να απουσιάσουν με τη σύμφωνη γνώμη του εργοδότη για εύλογο χρονικό διάστημα έως και τρεις ώρες από την εργασία τους, εφόσον ο προγραμματισμένος εμβολιασμός τους έχει οριστεί εντός του νομίμου ωραρίου εργασίας τους και επομένως αυτή τους, η απουσία είναι δικαιολογημένη.Πηγή: politisonline.com