Δεν κατάφερε δυστυχώς να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή, παρά την προσπάθεια τόσο τη δική του, όσο και των γιατρών, το 2,5 ετών αγοράκι που το απόγευμα της Τετάρτης εντοπίστηκε μέσα σε βαρέλι και η επίμονη προσπάθεια γιατρών του Κέντρου Υγείας Χάρακα και των διασωστών του ΕΚΑΒ το κράτησαν για κάποιες ώρες, όπως αποδείχθηκε, στη ζωή.

Ένα τέταρτο  πριν από τη μία το πρωί το αγόρι που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, ο μικρός Ζαχαρίας, όπως είχε αεροβαπτισθεί εκεί με αίτημα των συντετριμμένων γονέων του,  έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Ηράκλειο: Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του δίχρονου αγοριού που έπεσε σε βαρέλι - Έγινε αεροβάπτιση | Pronews

Αρνητικές οι προβλέψεις για την ζωή του, ακόμα και εάν τα κατάφερνε

Η πρόβλεψη για το αγοράκι και την μετέπειτα εξέλιξη της ζωής του, ακόμη και εάν κέρδιζε την μάχη για τη ζωή, καθώς είχε μείνει για πολύ ώρα χωρίς οξυγόνο, δεν ήταν καλή.

Το αγόρι σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, χθες το μεσημέρι, βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και είχε φτωχή ανταπόκριση στην πολλαπλή υποστήριξη που δεχόταν με όλα τα μέσα.

Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης και είχε τεθεί σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, είχαν τοποθετηθεί συσκευές επαναθέρμανσης, και είχαν δοθεί τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία).

Βρισκόταν από την πρώτη στιγμή σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γινόταν κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηριζόταν πολλαπλώς, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης συνδρόμου μετά από ανακοπή.

Στην ανακοίνωση μάλιστα από τον διοικητή του Νοσοκομείου Καθηγητή Γιώργο Χαλκιαδάκη, αναφερόταν ότι υπήρχε συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού που ενημερώνονταν για τη βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση, όπως αναφερόταν στη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Η κηδεία του μωρού ο χαμός του οποίου έχει συγκινήσει το πανελλήνιο, θα γίνει σήμερα στις 16:00 στο χωριό Λιγόρτυνος του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κρήτη : Το αγοράκι που βρέθηκε στο βαρέλι έδωσε σφυγμό μετά από δύο ώρες | in.gr

Οι βαπτίσεις πριν το κατευόδιο…

Σήμερα στις 08:30 έγινε δε και η βάπτιση της μικρότερης μόλις πέντε μηνών αδελφής του, καθώς υπάρχει μία δοξασία, που υπαγορεύει, όταν μία οικογένεια αποχαιρετά ένα μέλος της, να μην υπάρχει κάποιο αβάπτιστο μέλος της εν ζωή.

Το ίδιο το αγοράκι είχε όπως προαναφέρθηκε βαπτιστεί μέσα στο νοσοκομείο.

Ήταν λες και το θαύμα της επαναφοράς του στην ζωή για αυτήν την διήμερη σχεδόν μάχη, να έγινε ώστε να δοθεί ο χρόνος ακριβώς γι’ αυτό…

Αυτός είναι ο χώρος που βρέθηκε αναίσθητο το δίχρονο αγοράκι | ΦΩΤΟ

Το χρονικό της ασύλληπτης τραγωδίας

Το άτυχο αγόρι από χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων είχε μεταφερθεί στις 16:17 της Τετάρτης στο Κέντρο Υγείας Χάρακα με ιδιωτικό μέσο, χωρίς σφυγμό και αναπνοή, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, με την άφιξή του είχε ξεκινήσει προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης σύμφωνα με τα πρωτόκολλα APLS από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, που είχε διαρκέσει περίπου δύο ώρες και σαράντα λεπτά χωρίς κανένα σημάδι ανάταξης.

Με τη διακοπή της προσπάθειας ανάταξης και κατά τη διάρκεια της τυπικής διαδικασίας , το ιατρικό προσωπικό, σε μια ύστατη προσπάθεια, είχε ξεκινήσει εκ νέου προσπάθεια ανάταξης μετά την ανίχνευση ηλεκτρικής δραστηριότητας.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη και σε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ και τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, είχε ξεκινήσει η διακομιδή του, συνοδεία γενικού ιατρού και παιδιάτρου του Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Το αγόρι είχε μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου από την Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ, η οποία παρέλαβε το περιστατικό στο ύψος της διασταύρωσης για Πεζά στις 20:44 το βράδυ της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της διακομιδής, η ιατρός αναισθησιολόγος της Κινητής Μονάδας ΕΚΑΒ και οι ιατροί του ΚΥ το είχαν διασωληνώσει, συνεχίζοντας την εξειδικευμένη ΚΑΡΠΑ.

Κατά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο στις 21:30 το μωρό εμφάνιζε υποθερμία και μυδρίαση, ενώ είχε 120 σφίξεις και κρατούνταν στη ζωή με υποβοηθούμενη αναπνοή.

Πηγή: politisonline.com