Μεγαλώνει δυστυχώς η μακάβρια λίστα με τους νεκρούς από κορωνοϊό στη Μαλεσίνα.

Μία ακόμα 66χρονη κάτοικος της Λοκρικής πόλης έφυγε από τη ζωή σήμερα, ανεβάζοντας τους θανάτους στην Μαλεσίνα στους 12. Η άτυχη γυναίκα είχε μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας.

Σήμερα έχουν φύγει από την ζωή δύο κάτοικοι της Μαλεσίνας, αφού εκτός από την 66χρονη υπέκυψε και ένας 85χρονος στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Στο νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύονται τρεις ακόμη κάτοικοι της Μαλεσίνας.

Συνολικά οι νεκροί από την διασπορά που προήλθε από γάμο με 200 καλεσμένους στην περιοχή, ανέρχονται πλέον στους 12.

Πώς ξεκίνησε η τραγωδία στην Μαλεσίνα

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι κάτοικοι, αλλά και ο Μητροπολίτης Λαμίας Συμεών στον ΣΚΑΪ, αίτια του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αποτέλεσαν η τελετή ενός γάμου με 30 καλεσμένους εντός της εκκλησίας, αλλά και άλλων 200 έξω από αυτήν.

Υπήρχε μία χαλάρωση των μέτρων στην περιοχή και μάλιστα κόσμος συνωστίζονταν, όπως λένε, στα καφενεία προκειμένου να δουν ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Μετά το πρώτο θύμα όμως στις 3 Μαρτίου, ένας άνδρα 84 ετών, η κατάσταση έγινε δραματική. Τρία άτομα πέθαναν μάλιστα τις τελευταίες δύο ημέρες: μία 69χρονη και ένας 38χρονος, ενώ ακολούθησε τα ξημερώματα της Κυριακής ο θάνατος ενός 44χρονου πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος μάλιστα δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Την ίδια στιγμή, περίπου 50 άνθρωποι από την περιοχή νοσηλεύονται με κορωνοϊό.

Το κλίμα στην περιοχή είναι πολύ βαρύ, με τον Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζακεντέ, να δηλώνει πως η Μαλεσίνα πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα από την εξάπλωση της ασθένειας, με τον κόσμο να νοσεί και τους πολίτες να βρίσκονται πλέον υπό καθεστώς φόβου, θλίψης και πανικού, ειδικά από την στιγμή που ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και νέοι άνθρωποι.

Πηγή: politisonline.com