Η κατάσταση στο Σουδάν έχει μετατραπεί σε θρίλερ για τους εμπλεκόμενους Έλληνες, καθώς δύο τραυματίες εξακολουθούν να αγνοούνται μετά το χτύπημα του νοσοκομείου στο οποίο είχαν διακομιστεί.

Οι δύο Έλληνες περίμεναν ασθενοφόρο που είχε ναυλώσει η ελληνική κοινότητα για να τους μεταφέρει, αλλά η επαφή με το ασθενοφόρο χάθηκε, με αποτέλεσμα ο Μητροπολίτης Νουβίας και πάσης Σουδάν, Σάββας, να μη γνωρίζει πού βρίσκονται.

Οι δύο Έλληνες έχουν τραύματα από θραύσματα, ο ένας στην κοιλιά και ο άλλος στα πόδια, αλλά δεν έχουν δεχθεί ακόμη την απαραίτητη περίθαλψη, λόγω της έλλειψης αναλώσιμων υλικών στα νοσοκομεία.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε επαφή με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, αλλά οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες έχουν αποτρέψει κάθε προσπάθεια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να διασώσουν αμάχους που έχουν βρεθεί στα διασταυρούμενα πυρά.

Ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών στο Σουδάν έχει φτάσει τους 270, ενώ άλλοι 2.600 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Σε δυσμενή κατάσταση οι περίπου 150 Έλληνες ομογενείς στο Σουδάν

Σε δυσμενή κατάσταση βρίσκονται και οι περίπου 150 Έλληνες ομογενείς που ζουν στο Σουδάν.

Ο Ηλίας Γαλάνης, εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στην Αίγυπτο, εξέφρασε την ανησυχία του για τους εγκλωβισμένους. Ο κ. Γαλάνης δήλωσε ότι 74 Έλληνες θέλουν να φύγουν από το Σουδάν, ενώ στη Μητρόπολη παραμένουν 15 άτομα που είχαν πάει στη Θεία Λειτουργία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Αν και φαντάζεται ότι οι προμήθειές τους είναι ακόμη επαρκείς, νερό και ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι διαθέσιμα, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η κατάσταση στο Σουδάν παραμένει επισφαλής, καθώς οι μάχες συνεχίζονται. Οι αγνοούμενοι Έλληνες δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί και η ασφάλειά τους είναι υπό αμφισβήτηση.

Πηγή: politisonline.com