Η M. Βρετανία είναι πλέον η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ξεπέρασε τους 100.000 νεκρούς από κορωνοϊό, με την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές εμβολιασμού έτσι ώστε η χώρα να εξέλθει από την υγειονομική κρίση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, καταγράφηκαν 1.631 επιπλέον θάνατοι σε 28 ημέρες έπειτα από ένα θετικό τεστ, με συνέπεια ο συνολικός απολογισμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 100.162. Χθες ανακοινώθηκαν 610 θάνατοι από τον κορωνοϊό στη Βρετανία.

Μπ. Τζόνσον: Δύσκολο να υπολογιστεί η οδύνη

Η οδύνη για τον απολογισμό των νεκρών είναι δύσκολο να υπολογιστεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, αναφερόμενος στον θλιβερό αριθμό των 100.000 και πλέον νεκρών.

«Είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς την οδύνη που εμπεριέχουν τόσο δυσάρεστα στατιστικά στοιχεία, τα χρόνια ζωής που χάθηκαν, οι οικογενειακές συγκεντρώσεις στις οποίες δεν θα παραστούν και οι τόσο πολλοί συγγενείς που έχασαν την ευκαιρία ακόμα και να πουν ”αντίο”», επεσήμανε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Βάσει των κυβερνητικών στοιχείων, η χώρα κατέγραψε σήμερα 20.089 νέες μολύνσεις του ιού Covid-19, ξεπερνώντας τα 3.700.000 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.Πηγή: politisonline.com