Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώθηκε ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα, μετά από το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε χθες.

Ο Μπολσονάρο έχει υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία του κορονοϊού, καθώς την έχει αποκαλέσει «γριπούλα», επιμένοντας να αξιώνει επάνοδο στην ομαλότητα για να μην τρωθεί η οικονομία, παρότι η Βραζιλία ξεπέρασε χθες τους 65.000 θανάτους και τα 1,6 εκατ. κρούσματα μόλυνσης.

Ο Μπολσονάρο αψηφά συχνά τις ιατρικές συστάσεις και αρνείται να φοράει μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του, ακόμη και αφού θεωρητικά υποχρεώθηκε να χρησιμοποιεί αυτό το μέσο ατομικής προστασίας με απόφαση δικαστή στα τέλη Ιουνίου.

Το Σαββατοκύριακο ο Μπολσονάρο συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις και ήρθε σε στενή επαφή με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βραζιλία, τον Τοντ Τσάπμαν, κατά τη διάρκεια της τελετής για την εορτή της 4ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με το CNN Brasil, ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος έχει αρχίσει να λαμβάνει ένα κοκτέιλ φαρμάκων -το ανθελονοσιακό υδροξυχλωροκίνη και το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη- που προβάλει ως θεραπεία για την COVID-19, παρότι ελάχιστα τεκμήρια υπάρχουν για την αποτελεσματικότητά της. 

Πηγή: politisonline.com