Τις τελευταίες εικοσιτέσσερις ώρες καταγράφηκαν στην Ιταλία 13.846 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 386 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 169.196 διαγνωστικά τεστ, το 8,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 7,2%. Το περασμένο εικοσιτετράωρο τα περιστατικά ήταν 20.159, με 300 νεκρούς. Όπως κάθε Σαββατοκύριακο, ωστόσο, τα τεστ που έγιναν τις δύο τελευταίες ημέρες είναι πολύ λιγότερα από όσα πραγματοποιούνται καθ’ όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.

Επισημαίνεται ότι από την αρχή της πανδημίας στη χώρα καταγράφηκαν 3.400.877 μολύνσεις και 105.328 ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας σήμερα οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 62 περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 565 περισσότεροι.

κορωνοϊός ιταλία

Πληρότητα 38% στις ΜΕΘ της Ιταλίας- Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των εμβολιασμών

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αυξήθηκαν και οι περιπτώσεις ασθενών που εισήχθησαν στα νοσοκομεία με σοβαρά συμπτώματα του ιού. Στην φάση αυτή, στην Ιταλία το 42% των κλινών των πνευμονολογικών κλινικών και των νοσοκομείων λοιμωδών νόσων έχει γεμίσει με ασθενείς που μολύνθηκαν με κορωνοϊό, ενώ στις ΜΕΘ είναι συνολικά το 38%.

Στους οίκους ευγηρίας, τα στοιχεία των ιταλικών περιφερειών δείχνουν ότι ο μαζικός εμβολιασμός των ηλικιωμένων έχει αρχίσει να παράγει θετικά αποτελέσματα: τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται μείωση των περιστατικών, αλλά και των θανάτων από Covid-19.

Τέλος, στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, μετά από τα εκτεταμένα προβλήματα και τις καθυστερήσεις σε σχέση με τη λειτουργία της υπηρεσίας που ειδοποιεί τους πολίτες οι οποίοι έχουν σειρά να εμβολιαστούν, σήμερα αποφασίσθηκε ότι την όλη διαδικασία θα αναλάβουν, από εδώ και στο εξής, τα Ιταλικά Ταχυδρομεία.

Πηγή: politisonline.com